5 manieren om apps te verbergen op Android

Android laat je apps verbergen voor nieuwsgierige ogen: hier zijn vijf trucs hoe je dat doet

De meeste Android-gebruikers hebben veel apps op hun smartphone geïnstalleerd, soms tientallen en tientallen. Niet altijd zijn deze apps echt nuttig, maar soms zou het handig zijn om ze te verbergen. Iemand die een partner heeft, bijvoorbeeld, zou een dating app onzichtbaar willen maken. Iemand die kinderen heeft die zijn mobiele telefoon gebruiken, zou er daarentegen goed aan doen om apps voor internetbankieren of apps die ze voor hun werk gebruiken te verbergen.

Kortom, er kunnen veel redenen zijn om een app te willen verbergen zonder hem te de-installeren, en er zijn manieren om dat te doen. Sommige gebruikersinterfaces van smartphonefabrikanten, zoals Samsung, OnePlus en Redmi, hebben een optie om apps heel gemakkelijk te verbergen. Een tweede manier om een app te laten verdwijnen op Android is door een aangepaste launcher te gebruiken, terwijl een derde manier is om de app een andere naam te geven of te verbergen in een map. Ten slotte is het mogelijk om verschillende gebruikersprofielen te gebruiken, elk met zijn eigen apps. Op al deze manieren kunnen we sommige apps min of meer verbergen van het beginscherm van onze smartphone, wat ook een verstandige veiligheidsmaatregel kan zijn voor het geval het toestel wordt gestolen.

Hoe apps te verbergen met de officiële UI

De One UI launcher die in Samsung smartphones is ingebouwd, stelt ons in staat om apps op een zeer eenvoudige manier te verbergen: tik lang op een vrij deel van het beginscherm en open de instellingen. Hier vinden we “Apps verbergen” en, onmiddellijk daarna, de lijst van apps die we kunnen selecteren om ze te laten verdwijnen. Op Redmi smartphones daarentegen kunnen we met MIUI apps verbergen onder Instellingen & Beveiliging & Vergrendel apps. Ook hier vind je een lijst met toggles naast elke app, dus je hoeft alleen maar degene te selecteren die je wilt verbergen. Op OnePlus smartphones moeten we de lade openen en van links naar rechts vegen tot we bij “Verborgen ruimte” komen. Hier tikken we op “+” om de gebruikelijke lijst met selecteerbare apps te vinden.

Hoe apps verbergen met draagraketten van derden

Als je met het draagraket van je smartphone geen apps kunt verbergen, kun je er een installeren die dat wel doet. POCO en Evie zijn twee voorbeelden, naast vele andere die beschikbaar zijn. Na de installatie vindt u in de instellingen een optie om de apps te verbergen die u niet meer op uw startscherm wilt zien.

Hoe apps te verbergen door de naam en het pictogram te wijzigen

Makkelijker gezegd: we kunnen een app verbergen door de naam en het pictogram te wijzigen, zodat deze onherkenbaar worden. Met andere woorden, we kunnen het zo verhullen dat niemand eraan denkt het te openen. U hoeft alleen maar lang te tikken op de app die u in de lade wilt verbergen en vervolgens “Bewerken” te kiezen: er wordt een venster geopend waarin u de naam van de app en in sommige gevallen zelfs het pictogram kunt wijzigen.

Hoe verberg je een app in een map

Een andere eenvoudige manier om een app die u uit het zicht wilt houden te laten verdwijnen, is door hem in een map met een onaantrekkelijke naam te begraven. De beroemde dating-app van hierboven zou dan bijvoorbeeld in de map “Projecten” kunnen komen, die we in de map “Bedrijf” zouden zetten, die we in de map “Werk” zouden zetten.

Hoe verberg je een app door een gebruikersprofiel toe te voegen

Tot slot is een zeer effectieve manier om apps te verbergen het gebruik van twee of meer gebruikersprofielen op dezelfde smartphone. Op die manier kunnen we één profiel gebruiken voor de apps die geen problemen veroorzaken en een specifiek profiel om alle apps te parkeren die het best aan het zicht worden onttrokken. Om een nieuwe gebruiker aan te maken op een Android smartphone, gaat u naar Instellingen > Systeem > Meerdere gebruikers.