Vaste tarieven voor IT-oplossingen verkopen, inclusief diensten en remarketing

Met behulp van CSI Lifecycle Leasing kunnen systeemhuizen bij hun klanten niet alleen scoren als specialisten in IT-oplossingen, maar ook als experts in de financiering van het project – voorbij de levenscyclus van de afzonderlijke IT-componenten.

Klassieke leaseleveranciers staan momenteel voor soortgelijke uitdagingen als de IT-systeemhuizen zo’n tien jaar geleden: De verkoop van traditionele producten is niet langer een zaak met hoge marges.

Waar voor de systeemhuizen de verkoop van pure boxware steeds minder rendabel bleek, slinken voor de leasemaatschappijen de inkomsten uit pure leasing.

De uitweg uit deze benarde situatie voor beide bedrijfstakken is: meer service, meer service en nog eens meer service.

Daarom kunnen de systeemhuizen vandaag de dag in vergelijkbare mate profiteren van de situatie van de leasemaatschappijen als de eindklanten van de systeemhuizen in voorgaande jaren. Want zoals het voorbeeld van CSI Leasing laat zien, groeit de reikwijdte van de diensten die deze aanbieders aanbieden – en het helpt IT-verkoopspartners precies op het punt waar het wel en wee van een potentieel project nog door de eindklant wordt beslist: bij de commerciële kosten- en batenanalyse.

Invloedrijke financiële bazen

De eindklant verwacht vooral één ding van elke nieuwe IT-oplossing, van elke dienst: deze moet de interne processen verbeteren, de totale eigendomskosten voor IT verlagen, met lage aanschafkosten als vanzelfsprekend, en last but not least meer flexibiliteit, alsmede voorspelbaarheid en kostentransparantie bieden. Al deze aspecten spelen een steeds belangrijkere rol bij de beslissing voor een IT-project. De financiële bazen hebben de macht in de IT-afdelingen allang overgenomen.

Als de IT-oplossing helpt om het energieverbruik te verminderen – en bovendien emissiecertificaten kan worden afgegeven voor de veroorzaakte CO2-uitstoot – dan is dat een mooi neveneffect dat ook het milieubewuste geweten van de klant doet juichen en bijdraagt aan het feel-good klimaat ten opzichte van de dienstverlener.

25532560

Rolverandering van IT

“Voor IT-managers hangt de rol die ze in het bedrijf spelen niet alleen af van de omvang van het IT-budget, maar ook steeds meer van de manier waarop ze deze middelen gebruiken,” legt Enrique Riquelme, Senior Vice President Global Vendor Finance bij CSI Leasing, uit. Volgens hem zullen gebruiksmodellen zoals leasing, managed services en cloud computing de traditionele aankoopkanalen vervangen.

Met dit in het achterhoofd heeft CSI Lifecycle Leasing samen met value added distributeur Magirus een totaalpakket voor IT-systeemhuizen ontwikkeld dat verder gaat dan een puur leasingaanbod. Het omvat de volledige levenscyclus van alle apparatuur en diensten die bij een IT-project betrokken zijn: van de aanschaf van hardware en software tot het onderhoud, de recycling van apparatuur en certificaten voor de veroorzaakte CO2-uitstoot. Beloofde prijs voor de eindgebruiker: 99 cent per werkstation. De diensten worden uitsluitend via verkooppartners aangeboden.

25532670

Joint venture van Ergotrade en CSI Leasing

original.jpg

In juni 2009 hebben IT- remarketingspecialist Ergotrade en CSI Leasing een gezamenlijke full-service dochteronderneming in Duitsland opgericht: CSI Lifecycle Service GmbH. Het biedt alle diensten die nodig zijn voor de IT-uitrusting van bedrijven – van aankoop tot remarketing. Vanuit Neu-Isenburg opereert CSI Lifecycle Services als een “one-stop shopping” dienstverlener voor IT-oplossingen in heel Europa.

original.jpg

Het dienstenaanbod omvat “pay-per-seat-modellen” (facturering per werkstation) alsmede planning, projectmanagement, software-fuelling, roll-out logistiek, on-site installatie, onderhoud en hotline van de IT-oplossingen tot en met verwijdering, recycling en remarketing van de apparatuur. Ergotrade-bestuurslid Peter Bundgard en Barry Naylor en Atania Breyton zijn belast met het beheer.