Fortinet introduceert partnerspecialisaties

In Duitsland zijn er ongeveer 1.000 medewerkers in partnerbedrijven die een certificering bij Fortinet hebben gehaald en ook ongeveer 1.000 actieve partnerbedrijven. Een herstructurering en nieuwe incentives moeten meer betrokkenheid in het kanaal stimuleren.

“Het partnerprogramma van Fortinet bestaat al een paar jaar, dus nu was het toe aan een update”, zegt Tommy Grosche, Director Channel Sales Germany bij Fortinet. De twee belangrijkste vernieuwingen in “Fortinet Engage” – de naam van het nieuwe programma – zijn enerzijds dat het sterker gericht is op het bedrijfsmodel van de partner wat betreft ondersteuning in de dagelijkse gang van zaken, en anderzijds op het gebied van specialisatie.

Businessmodellen

Wat het businessmodel betreft: “We maken nu in de gelederen van onze partners onderscheid tussen MSSP’s, d.w.z. Managed Security Service Providers, klassieke integrators met een focus op het on-premise-gebied en partners in de marktomgeving. Deze laatste werken nauw samen met de hyperscalers, d.w.z. AWS, Microsoft, Google, IBM, Oracle en Alibaba,” zegt Grosche.

Marketplace-partners zijn dus cloud-gecertificeerde specialisten die het pad naar de cloud voor klanten met Fortinet veiligstellen. In de MSSP-omgeving is ondersteuning op maat bedoeld om te helpen bij de dagelijkse gang van zaken en rekening te houden met de groei in dit bedrijfsgebied. “Partners kunnen zich ook certificeren voor meerdere businessmodellen, maar moeten dan ook de bijbehorende training, of in de hyperscaler-omgeving, bijbehorende partnerships aantonen”, aldus Grosche.

Specialisaties

Daarnaast kunnen Fortinet-partners zich specialiseren in vier gebieden: “Datacenter”, “Secure Access and Branch”, “SD-WAN” en “Dynamic Cloud”. De specialisatie Datacenter spreekt voor zich. “Bij de specialisatie toegang gaat het om netwerktoegang voor geautoriseerde identiteiten, maar ook om netwerkcontrole, bijvoorbeeld de vraag welke apparaten zich op het netwerk mogen aanmelden”, legt de zenderbaas uit. “Bij de specialisatie Dynamic Cloud gaat het vooral om migratieprojecten van een on-premises naar een hybride cloudomgeving.”

Voor elk van deze specialisaties zijn aparte trainingen en certificeringen beschikbaar om partners te helpen met verdere scholing. De vier partnerniveaus Advocate, Select, Advanced en Expert blijven ongewijzigd.

Fortinet Security Fabric

Het kernproduct van het bedrijf, de “Fortinet Security Fabric”, is een geïntegreerde, op fabric gebaseerde beveiligingsarchitectuur die bestaat uit in elkaar grijpende beveiligingstools, waaronder een next-generation firewall, sandboxing-functies, endpointbeveiliging en threadbescherming. Qua vereisten dekt de Fortinet Security Fabric alles tegelijk, van virtuele, fysieke en tijdelijke netwerkelementen tot de beveiliging van de geïntegreerde eindapparaten, on-premisesystemen en de steeds complexere multi-cloudsystemen met deelname van hyperscalers.

De dynamische cloud als IT-trend

Met de oplossing – en met de nieuwe specialisatie “Dynamic Cloud” – wil Fortinet rekening houden met de trend dat in bedrijven vaak verschillende omgevingen naast elkaar worden gebruikt. Mensen switchen naar behoefte heen en weer tussen publieke clouds, private clouds en on-premises-installaties, wat leidt tot de term “dynamische cloud”. Deze dynamiek kan bijvoorbeeld worden verklaard door het feit dat projecten slechts tijdelijk in de cloud worden opgezet totdat zij zijn voltooid – bijvoorbeeld computermiddelen voor testomgevingen, of zogenaamde privé-datarooms waarin documenten tijdelijk worden gedeeld wanneer bijvoorbeeld overnames worden onderzocht. Soms gaat het echter ook om proefdraaien waarbij cloudtechnologie wordt uitgeprobeerd, maar gekozen wordt voor on-premises oplossingen.

>