Barracuda introduceert SASE-platform

Om ervoor te zorgen dat werknemers in bedrijven gecontroleerde toegang hebben tot gegevens vanaf elk apparaat, kondigt Barracuda een SASE-platform aan. Daarin combineert de fabrikant de technologieën Secure SD-WAN, Firewall-as-a-Service, Zero Trust Network Access en Secure Web Gateway.

80 procent van alle werknemers zou de voorkeur geven aan een SASE-oplossing die native draait bij de door hen gekozen cloudprovider boven een extra cloudoplossing. Dat concludeert securityprovider Barracuda in zijn recente onderzoek “The state of network security in 2021” onder 750 respondenten.

Daarom kondigt Barracuda een SASE-platform aan dat gebaseerd is op de eigen oplossingen CloudGen WAN en CloudGen Firewall van de fabrikant. “Wanneer bedrijven hun resources naar de publieke cloud verplaatsen, is het zinvol om SASE-aanbiedingen te overwegen die cloud-native zijn”, legt Klaus Gheri, general manager van netwerkbeveiliging bij Barracuda, uit. “Op deze manier is er, naast de fysieke nabijheid tussen netwerktoegang en de locatie van activa, het voordeel van een wereldwijde publieke cloudarchitectuur.”

Het platform, dat nu beschikbaar is, omvat Secure SD-WAN, Firewall as a Service, Zero Trust Network Access en Secure Web Gateway-technologieën. De leverancier noemt de volgende voordelen:

  • Beveiligingsdiensten draaien direct op apparaten in het veld.
  • Verbeter de prestaties van applicaties
  • Verlaag de latency met point-to-cloud connectiviteit
  • Optimaliseer OT- en IoT-implementaties met schaalbare connectiviteit, aangezien gebruikers de Barracuda Secure Connector direct kunnen verbinden met de CloudGen Firewall of Cloud Hub.
XDR-platform van Skout

Omdat Barracuda onlangs de fabrikant Skout heeft overgenomen, kan het bedrijf partners nu ook een Extended Detection and Response (XDR)-platform bieden. Dit stelt hen in staat om kritieke beveiligingsinfrastructuren zoals e-mail, firewall, identiteit en toegang te bewaken met de hulp van een 24×7 SOC (Security Operations Center).