Hoe Android malware te verwijderen met behulp van veilige modus

Het systeem blokkeert alle gedownloade apps en stelt de gebruiker in staat om verdachte apps te verwijderen. Zo start u de veilige modus op Android

Hoewel Android een veilig besturingssysteem is, is het niet volledig immuun voor hackers, en zijn er verschillende mogelijkheden voor gebruikers om getroffen te worden door malware. Daarom moet u weten wat u moet doen als uw apparaat door een virus wordt aangevallen.

Het is belangrijk om misverstanden uit de weg te ruimen. Malware wordt vaak op smartphones met de groene robot geïntroduceerd door gebruikers zelf, die zich schuldig maken aan kwaadaardig gedrag, zoals het downloaden van apps uit onofficiële winkels. En in feite zijn het, op enkele zeldzame gevallen na, juist deze op het internet gevonden programma’s die malware bevatten die niet alleen de telefoon infecteert, maar ook elke poging blokkeert om deze te verwijderen. Als gevolg daarvan kunnen slachtoffers verdachte apps niet verwijderen. Eigenlijk, zoals ook het geval is met Windows, is er een manier, en dat is het gebruik van de veilige modus.

Het systeem start Android opnieuw op en blokkeert alle apps die door de gebruiker zijn gedownload, inclusief kwaadaardige apps. De veilige modus is vooral nuttig omdat u hiermee sommige problemen met Android kunt oplossen zonder de smartphone te resetten. Hoe activeer je het? Het is heel eenvoudig.

Hoe activeer je de veilige modus

De procedure kan enigszins verschillen, afhankelijk van het merk smartphone. In de meeste gevallen hoeft u alleen maar de volgende stappen te volgen om het apparaat in de veilige modus te starten.

Druk op de aan/uit-knop, zoals u ook doet wanneer u uw telefoon wilt uitschakelen. Zodra u het klassieke Android-bericht ziet waarin u wordt gevraagd of u wilt doorgaan, drukt u nog een paar seconden op dezelfde knop totdat een ander venster verschijnt: hier zal het Google-besturingssysteem u vragen of u de veilige modus wilt starten bij het opnieuw opstarten. Klik op “Ok”.

Als de procedure is geslaagd, vindt u nu onder aan het scherm de woorden: “Veilige modus”. Je bent nu klaar om te handelen. U zult merken dat sommige apps – de apps die u hebt gedownload – niet meer kunnen worden weergegeven. Maar ze zijn er wel, je moet alleen weten hoe je ze moet vinden. Ga naar “Instellingen” en dan “Apps”. De laatste stap is het lokaliseren van de verdachte app en deze te verwijderen. En dat is het.