Google, op Android een tool om objecten uit foto’s te verwijderen

Google heeft aangekondigd dat het een nieuwe functie voor Google Photos ontwikkelt waarmee je vervelende objecten uit foto’s kunt verwijderen

Hoe vaak moeten we een praktisch perfecte foto verwijderen vanwege een vinger op een hoek van de foto of vanwege een of ander object dat daar niet hoorde te staan? Genoeg. En elke keer is de tweede foto slechter dan het origineel.

Google heeft besloten gebruikers uit de brand te helpen en een functie voor Android-smartphones te ontwikkelen waarmee je onnodige objecten uit afbeeldingen kunt verwijderen. Het is nog niet bekend wanneer het zal komen en hoe het zal werken, maar het bedrijf uit Mountain View heeft al een korte video vrijgegeven over wat de nieuwe functie zal doen. Voor de wereld van de smartphones is het een kleine revolutie, tot nu toe had geen enkel bedrijf ooit geprobeerd zo’n speciale functie te ontwikkelen. Volgens geruchten uit Silicon Valley zou de tool beschikbaar moeten zijn binnen Google Foto’s.

Gebruiksgemak

Google is de functie nog aan het testen voordat het deze beschikbaar maakt voor het grote publiek. Het bedrijf uit Mountain View wil de functie zo eenvoudig mogelijk maken, zodat elke gebruiker hem kan gebruiken. In feite is een soortgelijk gereedschap al aanwezig in Photoshop, maar je moet een expert in fotobewerking zijn om het perfect te kunnen gebruiken. In plaats daarvan wil Google het implementeren in Google Foto’s en gebruikers de mogelijkheid geven om een object uit foto’s te verwijderen door slechts een paar keer op het scherm van de smartphone te drukken. Het zal waarschijnlijk nog een paar maanden duren voordat we de functie op onze toestellen zullen zien.