Snelle mono laser MFP met lage bedrijfskosten

Met de Multixpress M5360RX mono laser multifunctional wil Samsung kostenbewuste klanten aanspreken die een apparaat met hoge afdrukprestaties nodig hebben.

De Samsung Multixpress M5360RX gooit tot 53 pagina’s per minuut in zijn uitvoerlade. De scanner verwerkt hetzelfde aantal beelden per minuut. Daarmee is de A4 zwart-wit laser multifunctional volgens Samsung een van de snelste apparaten in zijn klasse.

Het aanbevolen afdrukvolume van de M5360RX is 12.500 tot 25.000 pagina’s per maand. De ingebouwde papiercassette heeft een capaciteit van 520 vel, en de multifunctionele lade biedt ruimte aan nog eens 100 vel. Met extra cassettes kan de papiercapaciteit worden uitgebreid tot maximaal 3.240 vel.

De hoge afdruksnelheid wordt mogelijk gemaakt door de quad-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz, evenals 4 GB RAM – hardware die Samsung gewoonlijk gebruikt in A3 high-end apparaten.

Om een lagere prijs te bereiken voor succes bij aanbestedingen en project business, heeft Samsung kosten bespaard op enkele details van de apparatuur. De MFP is bijvoorbeeld niet uitgerust met een 10-inch capacitief touchscreen, maar met een 7-inch resistief invoerpaneel. Een voordeel hiervan is dat hij kan worden bediend met een pen of handschoenen.

De scanner in de Multixpress M5360RX werkt met slechts één scanbalk. Dubbelzijdige scans worden afgehandeld met een automatische omdraai-inrichting.

Lage bedrijfskosten

Een groot voordeel van de Multixpress M5360RX, volgens de fabrikant, zijn de lage bedrijfskosten. Samsung levert de machine standaard met een tonercartridge, die naar verluidt tot 30.000 pagina’s meegaat. Volgens het bedrijf hoeft de imaging unit ook pas na ongeveer 100.000 pagina’s te worden vervangen. Bovendien wordt de MFP naar verluidt gekenmerkt door een laag gemiddeld stroomverbruik van 3,9 kWh per week.

De nieuwe Multixpress M5360RX mono laser multifunctional is vanaf begin 2017 in Duitsland verkrijgbaar. Samsung heeft nog geen prijs kunnen noemen.