Samsung integreert SEH-oplossing in Sam-Page

De Koreaanse fabrikant Samsung biedt zijn vakhandelaren sinds kort het paginaprijsconcept Sam-Page samen met de Output Monitoring Device van SEH als pakket aan.

De Koreaanse fabrikant Samsung en de Duitse printer- en netwerkspecialist SEH hebben hun samenwerking uitgebreid. Het Output Monitoring Device (OMD) van het bedrijf uit Bielefeld maakt sinds kort integraal deel uit van het Sam-Page-paginaprijsconcept.

De oplossing voor het controleren van de afdrukkosten helpt handelspartners bij het bepalen van de afdrukkosten van alle netwerkprinters en multifunctionele apparaten die bij de klant in gebruik zijn, en bij het verwerken van de resultaten in het Sam-Page-paginaprijsconcept. De netwerkappliance, die onafhankelijk van het client-server-besturingssysteem werkt en alleen in het netwerk hoeft te worden geïntegreerd, identificeert alle printers, kopieerapparaten en multifunctionele apparaten in het bedrijf. De OMD verzamelt gegevens over afdrukken in kleur en zwart-wit, kopiëren en faxen en maakt de toewijzing van verschillende kostenfactoren aan de afzonderlijke uitvoerapparaten mogelijk. Dit resulteert in een uniforme prijs voor elke afgedrukte pagina, ongeacht het gebruikte printermodel.

Volgens informatie van Samsung en SEH, die als onderdeel van het gespecialiseerde handelsprogramma gezamenlijk trainingen aanbieden over het gebruik van de gecombineerde oplossing, zou dit resulteren in een besparingspotentieel van wel 20% op de materiaalkosten. Samsung stelt het paginaprijsconcept Sam-Page inclusief OMD beschikbaar aan partners onder de naam “Sam-Page Audit II Box”.