Cloud print concept van Samsung

De Koreaanse fabrikant Samsung presenteert zijn eigen cloud print oplossing aan bezoekers op Cebit 2014. In lijn hiermee zullen nieuwe printers en multifunctionele apparaten die hiervoor geschikt zijn te zien zijn op Stand 30 in Hal 2.

Bij Samsung zijn cloud-gebaseerde printoplossingen en de verdere uitbreiding daarvan in de komende jaren vaste agendapunten. Op Cebit 2014 presenteert de Printing Division van de Koreaanse fabrikant daarom zijn eerste cloud print-concept voor mobiel printen op geschikte hardware. De bijpassende nieuwe printers zullen ook aan bezoekers op de stand worden getoond, net als een klein voorproefje van de mobiele toekomst met de voor 2015 geplande tool “Display Copy” voor delen.

Volgens de fabrikant voldoet de “Samsung Cloud Print”-oplossing voor mobiel printen aan hoge veiligheidseisen. Het bestaat uit de Cloud Print-app, die compatibel is met de eigen Knox mobiele beveiligingsoplossing van het bedrijf en via gegevensversleuteling veilig en betrouwbaar werkt met andere mobiele apparaten, en een nieuwe reeks NFC-geschikte printers en multifunctionele apparaten.

De juiste hardware voor de cloud

Nieuw geïntroduceerd zijn onder andere de Xpress C1860 en M2885 series kleuren- en zwart-witlaserapparaten, die vooral bedoeld zijn voor gebruik in kleine en middelgrote bedrijven. De Xpress C1860-serie omvat de C1810W kleurenlaserprinter en het C1860FW vier-in-één multifunctioneel systeem. De Xpress M2885-serie bestaat uit de M2835DW zwart-wit laserprinter en de M2885FW multifunctionele printer (MFP), die tevens print-, kopieer-, scan- en faxfuncties in één apparaat combineert.

Volgens Samsung worden de zwart-wit laserapparaten gespecificeerd met een kopieersnelheid van 28 A4-pagina’s per minuut, terwijl de kleurenlaserprinters worden gespecificeerd met 18 pagina’s. Beide series zijn voorzien van “Easy Print Management”, waarmee werknemers de status en het verbruik van hun printers te allen tijde via mobiele apparaten in de gaten kunnen houden. De Samsung Mobile Print-app bevat ook videoclips om foutmeldingen zelf te helpen oplossen zonder op de klantenservice te hoeven wachten.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Cloud Print-app is volgens de planning vanaf juni 2014 gratis beschikbaar voor mobiele Android-apparaten in de Samsung App Store en de Google Play Store. De iOS-versie zal in de tweede helft van 2014 beschikbaar zijn. Samsung heeft nog geen details gegeven over de marktintroductie en de prijzen van de toestellen uit de Xpress-serie C1860 en M2885.