Distributeur Hammer wordt Exertis Enterprise

De distributeur Hammer, die sinds 2016 deel uitmaakt van de Ierse Exertis Group, wordt omgedoopt tot Exertis Enterprise. De rebranding voltooit de integratie van de Britse infrastructuurspecialist in het moederbedrijf.

Het merk Hammer verdwijnt nu voorgoed. De Britse distributeur, die sinds juli 2018 actief was als Exertis Hammer, opereert nu als Exertis Enterprise. Daarmee verenigt de Ierse distributiegroep, die de infrastructuurspecialist in 2016 overnam, zijn merkaanwezigheid. Sinds medio 2018 werken de handels- en verkoopteams van Hammer en Exertis steeds nauwer samen, zo meldt James Ward, Managing Director bij Exertis Enterprise. “Na de bedrijven over een bepaalde periode te hebben samengebracht, is het nu tijd voor een rebranding van de divisie.”

Exertis Enterprise heeft naast het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk kantoren in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden en Spanje. De Duitse vestiging is sinds 2014 gevestigd in het zuiden van München. De portefeuille in Duitsland omvat componenten en systemen van leveranciers als Broadcom, Eaton, Micron, Infortrend, Intel, Seagate, Supermicro, Toshiba en Western Digital. Op andere markten, zoals het VK of Scandinavië, is het aanbod echter breder.

Virtuele conferentie

Om de distributeur beter te leren kennen, organiseert het Britse team op woensdag 15 juli een virtueel evenement. Onder het motto “Stay Home, Stay Connected” worden innovaties op het gebied van cyberveiligheid en opslag, alsmede oplossingen voor het thuiskantoor gepresenteerd. Op het online-evenement, waarvoor ook vakhandelaren uit Duitsland zich kunnen inschrijven, is er ook gelegenheid om te praten met vertegenwoordigers van Exertis Enterprise.

Exertis is de technologiedivisie van de in Dublin gevestigde handels- en dienstengroep DCC. De ICT-distributeur is actief in 21 landen en levert volgens eigen zeggen met 4.200 werknemers aan ongeveer 50.000 gespecialiseerde handelspartners. In het fiscale jaar 2020, dat eindigde op 31 maart, behaalde het bedrijf een omzet van 3,91 miljard pond sterling (ongeveer 4,4 miljard euro). Naast Exertis Enterprise omvat de groep in Duitsland ook de netwerk- en kabelspecialist Exertis Connect, die is voortgekomen uit de in Saarbrücken gevestigde groothandel Fröhlich & Walter die in 2015 werd overgenomen, en de audio/video-distributeur Comm-Tec Exertis. Het bedrijf uit Uhingen bij Stuttgart werd in mei vorig jaar overgenomen.