LTE-routers voor snelle internetverbindingen

De Bintec RS353jwv-4G en Bintec RS123w-4G LTE-routers combineren VDSL/ADSL, LTE (4G) en WLAN of LTE (4G), WLAN en SFP voor glasvezel. Bintec Elmeg heeft de twee access gateways ontworpen voor oplossingen die een hoge beschikbaarheid en redundantie vereisen.

De Bintec RS353jwv-4G maakt high-speed verbindingen via VDSL/ADSL, WLAN en LTE (4G) mogelijk – voor het direct tot stand brengen van verbindingen als alternatief voor DSL. Dit is ideaal voor klanten die de voorkeur geven aan een provider-onafhankelijk transmissiepad en die hun bedrijf willen beschermen tegen internetstoringen. Het multimodem ondersteunt de werking op All-IP-, VDSL- en ADSL-verbindingen volgens Annex B en J. Bovendien stelt het klanten die VDSL-vectoring op de VDSL2-verbinding willen gebruiken in staat de datasnelheid te verdubbelen.

Volgens Bintec Elmeg is de Bintec RS123w-4G met dual-band WLAN en LTE (4G) geschikt voor locatie-onafhankelijke hogesnelheidsverbindingen – in omgevingen waar geen DSL-dataverbinding beschikbaar is. Met de bestaande SFP-sleuf voor glasvezeluitbreidingsmodules kan een aansluiting op een glasvezelbreedbandverbinding worden gerealiseerd.

Volgens de fabrikant ondersteunen beide routers de LTE (4G)-standaard met een downloadsnelheid tot 100 MBit/s en een uploadsnelheid tot 50 MBit/s, de UMTS (3G+)-standaard en het internetprotocol IPv6. De WLAN-module kan worden gebruikt in de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequentiebanden. De af-fabriek beschikbare licenties werken voor vijf hardwareversnelde VPN-tunnels, die elk optioneel kunnen worden uitgebreid tot maximaal 30 tunnels. De geïntegreerde voedingseenheid en de 19-inch uitbreidingsbeugels maken integratie in een 19-inch netwerkkast mogelijk.

>