Snel alternatief voor de externe HDD: Samsung Portable SSD T1

Samsung wil met de Portable SSD T1 de HDD als extern dataopslagapparaat vervangen. Volgens Samsung is deze compacter, robuuster, veel sneller en ook veiliger.

Veel gebruikers gebruiken externe harde schijven als flexibele “datagrafjes” voor het archiveren van gegevens die niet constant nodig zijn. Gewoonlijk worden hier schijven met conventionele mechanische harde schijven gebruikt. Met de draagbare SSD T1 wil Samsung de SSD nu ook op dit gebied tot dé datadrager bij uitstek maken, een stap die al is gezet met systeemschijven in veel notebooks en bijna alle Windows-tablets.

Met afmetingen van 71 x 53 x 9 mm is de draagbare Samsung SSD T1 uiterst compact en, door af te zien van mechanische onderdelen, ook robuust. Met een maximale lees- en schrijfsnelheid van 450 MBit/s is hij ook ongeveer vier keer zo snel als een conventionele externe harde schijf met een HDD als gegevensopslag. De beveiliging wordt verzorgd door de 256-bit AES hardware-encryptie.

De basis voor de Samsung Portable SSD T1 is de door Samsung ontwikkelde 3D-V NAND opslagtechnologie, die een hogere capaciteit en levensduur mogelijk moet maken. De Samsung Portable SSD T1 is verkrijgbaar met een capaciteit tot één terabyte en is slechts iets groter dan een creditcard.

Het ontwerp, de technologie en de mogelijke toepassingen van de Samsung Portable SSD T1 worden toegelicht door Marcel Binder, Technical Product Manager, bij Samsung IT Storage en Christian Geipel, Jr. Product Manager bij Samsung IT Storage, zal het ontwerp, de technologie en de toepassingsmogelijkheden van de Samsung Portable SSD T1 toelichten in eenlive demo op maandag 8 juni vanaf 16.00 uur.

Inschrijving en prijsverloting

Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor het gratis webinar en krijgen dan ook de kans om zelf kennis te maken met de Samsung Portable SSD T1. We geven een Samsung Portable SSD T1 met 500 GB opslagruimte weg aan iedereen die de live demo bijwoont.