Hoe download je de Groene Pas naar je smartwatch en Apple Watch

De smartwatch kan de handigste plek worden om de Groene Pas op te slaan en snel te tonen, zonder dat je een smartphone of geprint blad nodig hebt

De Groene Pas is het Europese certificaat waarmee we toegang krijgen tot openbare evenementen, bioscopen, theaters, restaurants, bars en andere commerciële activiteiten die open zijn voor het publiek, door aan te tonen dat we de Covid-vaccinatie of een (negatief) uitstrijkje hebben gehad. Het is het instrument dat door de regeringen van Europese landen, waaronder Italië, is gekozen om het sociale leven te combineren met het voorkomen van besmetting en daarom zijn degenen die een lang sociaal leven hebben zeker verplicht om de Groene Pas vaak te laten zien.

De Groene Pas bestaat uit een QR-code die moet worden getoond aan de controlebeambte, die deze scant met de officiële Verificatie C19-app om deze te valideren en pas daarna toegang te verlenen tot het evenement of de activiteit die de Groene Pas verschaft. U kunt uw Groene Pas op verschillende manieren tonen: afgedrukt op een blad papier, opgeslagen op uw smartphone of, waarom niet, na het downloaden op uw smartwatch. In feite is er geen reden waarom we onze Groene Pas niet kunnen downloaden naar de Apple Watch of een ander type smartwatch: de schermen van moderne smartwatches hebben een resolutie die ruim voldoende is om een QR-code weer te geven die perfect leesbaar is door de C19 Verification app. Hier leest u hoe u de Green Pass naar uw smartwatch downloadt, zodat u hem altijd bij u hebt, zelfs als u geen smartphone hebt.

Download Green Pass als afbeelding

De eenvoudigste manier om de Green Pass naar een smartwatch te downloaden, is door hem als afbeelding of PDF op te slaan en naar het geheugen van het horloge te uploaden.Deze methode vereist geen installatie van een extra app en is zowel mogelijk op de Apple Watch als op smartwatches met Google Wear OS, Samsung Tizen OS of een ander besturingssysteem.

Het weergeven van een Green Pass die op de smartwatch is opgeslagen als afbeelding of PDF, is echter nogal onhandig omdat we deze moeten zoeken tussen de foto’s in de galerij, of tussen de bestanden op het horloge. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan een app van derden, die het een stuk eenvoudiger maakt.

De Groene Pas downloaden met de app

Om de Groene Pas op een Apple Watch op te slaan zijn er verschillende apps beschikbaar. De twee “officiële” keuzes zijn de IO en Immuni apps, beide beschikbaar voor de Apple Watch, die op precies dezelfde manier kunnen worden gebruikt als hun smartwatch tegenhangers.

Aternatief kunt u de Stocard app gebruiken: dit is een app voor het opslaan van klantenkaarten (bijvoorbeeld van supermarkten) op smartphones en smartwatches, waaraan onlangs de functie voor het opslaan van de Green Pass QR-code is toegevoegd. U moet de QR-code scannen met de Stocard-app (deze kan worden afgedrukt of weergegeven op een computer of andere smartphone) nadat u hebt gekozen voor “Groene pas toevoegen” (+knop rechtsboven in de smartphone-app).

Na het scannen van de QR-code wordt de Groene pas herkend door Stocard, die deze samen met eventuele klantenkaarten aan u zal tonen. Open het en voeg het vanuit het menu toe aan de Apple Watch. Helaas is het nog niet mogelijk om Italiaanse Green Passes op te slaan onder de betaalkaarten die aan Google Pay zijn toegevoegd.