Apple Watch en AirPods Pro: groot nieuws in 2022

Analist Ming-Chi Kuo heeft het woord genomen om fans een voorproefje te geven van een aantal nieuwe dingen die Apple in 2022 zal onthullen

2022 zou bijzonder spannend moeten zijn voor Apple watchers: Volgens de betrouwbare Ming-Chi Kuo zal Apple naast de “voor de hand liggende” Series 8 onder meer twee Apple Watch-modellen presenteren, waarvan er één niet zal worden uitgebracht, en zal het Apple ook lukken om de AirPods Pro 2 tegen het einde van het jaar officieel te maken.

Ming-Chi Kuo, een van Apple’s meest betrouwbare klokkenluiders, heeft het gehad over wat er in 2022 gaat komen. Volgens zijn informatie zal het komende jaar vol nieuws zitten voor Apple fans. Naast de iPhone 14, waarvan de lancering uiteraard niet ter discussie staat, alsmede nieuws in de Mac-sector en het mogelijke debuut van het veelbesproken (en peperdure) augmented reality-scherm, heeft Apple nog veel nieuws in petto, waaronder drie nieuwe Apple Watches en de tweede generatie AirPods Pro, waarover al enige tijd geruchten gaan, maar die ondanks het geruchtmakende uitstel volgens Kuo in 2022 zullen arriveren.

De drie nieuwe Apple Watch-modellen, waarvan één nog niet is uitgebracht

Van de drie Apple Watch-modellen is er één waarover geen enkele twijfel bestaat: het gaat om de Apple Watch Series 8, de klassieke revisie van de Apple smartwatch waarvoor dezelfde redenering geldt als voor de iPhone. De jaarlijkse afspraak van de top-of-the-line Watch, kortom, staat en valt niet ter discussie, en hij zou moeten komen met een vernieuwde set sensoren, waaronder die waarmee niet-invasieve detectie van bloedglucosewaarden mogelijk wordt, waar al maanden over wordt gesproken. De Series 8 krijgt gezelschap van twee versies, waarvan er één gloednieuw is.

De eerste is de Apple Watch SE, de iets minder uitgeruste variant van de “Series” die tegen een meer betaalbare prijs wordt aangeboden en die Apple vooralsnog elke twee jaar lijkt te willen updaten, dus met een levenscyclus die twee keer zo lang is als die van de top of the range Watch. De tweede Apple Watch-variant is ongekend: het wordt een “robuuste” versie van de top-of-the-range Series 8, speciaal ontworpen voor mensen die de smartwatch gebruiken voor zware doeleinden, zoals extreme sporten of die de smartwatch in potentieel gevaarlijke situaties brengen. Kortom, de “robuuste” Apple Watch zal veel duurzamer zijn en klaar voor elk scenario dan elke andere Watch die ooit is geproduceerd.

AirPods Pro 2 tegen eind 2022

Wat betreft de draadloze oordopjes van Apple, de AirPods Pro 2, zit Kuo op één lijn met de meest recente geruchten, die een debuut van de nieuwe generatie eind 2022 voorspellen. Volgens de analist krijgt de AirPods Pro 2 een “aanzienlijk vernieuwde” chip (de huidige modellen gebruiken nog steeds Apple’s H1-chip), die kan worden gebruikt in combinatie met verschillende nieuwe sensoren om bepaalde gezondheidsgerelateerde parameters te detecteren.

Er wordt ook gesproken over een esthetische revisie waarbij ook de karakteristieke “oortjes” van de AirPods sinds de lancering zouden kunnen verdwijnen, ten gunste van een ontwerp dat meer verwant is aan de recente Beats Fit Pro.