Oppo Watch 2 officieel: een complete smartwatch met geweldige batterijduur

Oppo Watch 2 is officieel: uitstekende specificaties en functionaliteit voor een prijs die in China klein is, maar nog onzekere prijzen en beschikbaarheid voor Europa.

Oppo Watch 2 is officieel, de smartwatch waarmee het Chinese bedrijf continuïteit wil geven aan de eerste generatie. De smartwatch komt in drie versies: een met een 46mm behuizing compleet met alles, inclusief eSIM, een andere, vergelijkbaar, met een 42mm behuizing en een derde van dezelfde grootte, maar zonder eSIM, en dus met alleen Bluetooth.

De smartwatch is officieel gemaakt voor China, maar er is nog geen informatie over de marketing ervan op de internationale markten, die echter niet in twijfel worden getrokken, te oordelen naar het feit dat de eerste generatie is ook aangekomen in Europa, en is goed ontvangen door het publiek. Vergeleken met zijn voorganger behoudt de Oppo Watch 2 zijn karakteristieke lijnen, te beginnen met de vierkante behuizing die duidelijk is geïnspireerd op de marktleider Apple Watch. De Chinese smartwatch weet echter, in tegenstelling tot het populairdere horloge uit Cupertino, een goed technisch vooruitzicht te combineren met een prijs die in China zeer aantrekkelijk is.

Oppo Watch 2, functies en functionaliteit

Oppo Watch 2 wordt aangedreven door de Snapdragon Wear 4100, de nieuwste chip van wereldleider Qualcomm voor wearables die een grote stap voorwaarts betekent ten opzichte van de vorige generatie, de Snapdragon Wear 3100, waarmee de voorganger was uitgerust.

Bij Qualcomm’s SiP wordt een door Ambiq ontwikkelde Apollo 4s co-processor ondersteund, die volgens geruchten de afgelopen dagen centraal zou staan bij het ontlasten van de krachtige Wear 4100 van “lichtere” taken om het stroomverbruik onder controle te houden en de levensduur van de batterij te verlengen.

Over de levensduur van de batterij: de Oppo Watch 2 is voorzien van Ultra Dynamic Dual Engine (UDDE)-technologie, die volgens het bedrijf de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengt. Tussen de UDDE en de co-processor lijkt het geclaimde resultaat uitstekend te zijn: 4 dagen zonder door de lader te gaan bij normaal gebruik, en zelfs 16 dagen in energiebesparing, een modus die niet al te beperkend is omdat het de meting van zuurstof in het bloed, de hartslag en het beheer van meldingen mogelijk maakt.

Ondanks de geclaimde bevredigende autonomie is er de VOOC 2.0 snellader, die 10 minuten aan het stopcontact nodig heeft om energie op te bouwen voor een dag gebruik. Oppo Watch 2 integreert een verscheidenheid aan sensoren, waaronder drie-assige versnellingsmeter, gyroscoop, kompas, luchtdruk, optische hartslagsensor, enz.

Het ondersteunt meer dan 100 soorten fysieke activiteiten, zoals zwemmen, badminton en tennis, en heeft een automatische tracking-functie voor 6 veelvoorkomende sporten, zoals hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen, elliptische machine en roeien.

De Oppo Watch 2 heeft een 1,91-inch AMOLED-display (1,75 voor de 42mm-versie) met een pixeldichtheid van 326 ppi en 100% dekking van de DCI-P3-kleurruimte.

Oppo Watch 2, prijzen en beschikbaarheid

Oppo Watch 2 is, zoals gezegd, verkrijgbaar in twee formaten, beide met een behuizing van aluminiumlegering: de 46mm-versie is verkrijgbaar in Platinum Black en Star Blue, de 42mm-versie is verkrijgbaar in Platinum Black en Orange Gold, terwijl de Bluetooth-only 42mm-versie alleen verkrijgbaar is in Platinum Black.

De prijzen in China beginnen bij het equivalent van 169 euro voor de Bluetooth-only 42mm-versie en lopen op tot 260 euro voor de 46mm-versie met eSIM. De beschikbaarheid en de prijs voor Europa moeten nog worden bepaald, maar als hij er komt, zal de prijs zeker hoger liggen door de verzendkosten en de hogere belastingen.