Apple Watch 7 krijgt groter scherm en nieuwe watch faces

Het Apple Watch Series 7-debuut komt dichterbij, en zoals gebruikelijk zijn er veel geruchten die proberen vooruit te lopen op de nieuwe functies: hier zijn die voor het scherm

Er wordt een kleine revolutie verwacht op de Apple Watch Series 7. Niet zozeer op functioneel vlak, want de Apple smartwatch is in de loop der generaties verrijkt met vele functies: van de continue hartslagdetectie die er vrijwel altijd is geweest tot de ECG en de zuurstofsaturatiesensor.

Maar op het gebied van design zal er vanaf de Apple Watch Series 7 veel veranderen aan de lijnen van Apple’s tech-horloges. Apple zal het esthetische concept dat debuteerde op de iPhone 12 naar zijn Watch brengen, waarbij de framevormen van rond, zoals tot nu toe gezien, naar scherp gaan om vierkante profielen te tekenen. Naast de veranderingen die ten grondslag liggen aan de ontwerpfilosofie, zal er een optimalisatie van het “actieve” oppervlak plaatsvinden die in deze termen nog nooit eerder is vertoond: de zwarte randen rond het display zullen tot op het bot worden teruggebracht, en dit zal samen met de lichte toename in de grootte van de behuizing de kopers van de Apple Watch Series 7 een groter scherm geven.

Groot scherm voor Apple Watch 7

Dus, aan de polsen van degenen die er een kopen zal er een horloge zitten met een groter display dan ooit tevoren. Iedereen is hiervan overtuigd, en de afgelopen dagen is er geen indiscretie geweest die op het tegendeel wijst, dus we kunnen vrij zeker zijn van het nieuws, ook al zijn geruchten van nature onzeker.

Het nieuws werd onlangs gemeld door Mark Gurman, een vrij betrouwbare bron op het gebied van Apple-apparaten. De Bloomberg-journalist herhaalde dat volgens zijn bronnen de randen van de behuizing vlak zullen zijn en dat de behuizing zelf zal groeien van de huidige 40 en 44 millimeter naar 41 en 45 millimeter.

Dientengevolge zal de diagonaal van het display groter zijn, mede door de verbeterde optimalisatie van de bezels, zoals hierboven vermeld: van de huidige 1,78 inch met 360 x 448 pixels, die van de 44 mm Series 6, gaan we naar de 1,9 inch met 396 x 484 pixels van de Apple Watch Series 7.

Ontwerpers hebben naar verluidt ook een nieuwe lamineringstechniek gebruikt die het LTPO OLED-scherm dichter bij het beschermende glas brengt, wat een groter gevoel van onderdompeling zal geven, niet in de laatste plaats vanwege de geschatte toename van 16% in bruikbaar oppervlak vergeleken met de huidige generatie, zodat er meer informatie beschikbaar zal zijn op het scherm van de Apple Watch Series 7.

Nieuwe watch faces verwacht

Om hiervan te profiteren, heeft Apple enkele bestaande watch faces aangepast, maar ook nieuwe voorbereid. Gurman spreekt in het bijzonder over een Infograph die Modular Max zal worden genoemd, in feite een geoptimaliseerde versie van de bestaande modulaire Infograph, met andere woorden de Infograph met de meeste informatie onder de tientallen voorgestelde. De nieuwe Modular Max toont naar verluidt de tijd, datum, temperatuur of snelle toegang tot een app en grotere complicaties op hetzelfde scherm.

De nieuwe wijzerplaten omvatten Continuum, Atlas en World Timer, evenals andere die specifiek zijn voor de Nike- en Hermes-modellen. De Apple Watch Series 7 zal naar verwachting op 14 september debuteren, samen met de iPhone 13, die naar verwachting ook met een aantal grote veranderingen zal komen.