Apple Watch 7 komt in september: eerste informatie

Eerste officiële informatie over nieuwe Apple smartwatches: zes modellen passeren certificering in Rusland, ten minste twee zouden nieuwe Apple Watch SE kunnen zijn.

Apple Watch 6 werd op 15 september 2020 gelanceerd door het bedrijf uit Cupertino, samen met de budget smartwatch Apple Watch SE. Een jaar later lijkt de opvolger, de Apple Watch 7, er aan te komen. Dat blijkt uit de eerste certificeringen voor nieuwe Apple Watch-modellen, die in Rusland zijn afgegeven door de Euraziatische Economische Commissie.

Er zijn in totaal zes modellen (A2473, A2474, A2475, A2476, A2477 en A2478), die in de database van de certificeringsinstantie zijn ontdekt door het Franse bedrijf Consomac en die vrijwel zeker overeenkomen met zes versies van hetzelfde horloge, die verschillen qua uitrusting (bv. modellen met en zonder mobiele telefoonaansluiting). Of, een andere waarschijnlijke hypothese, ten minste twee van deze zes modellen zijn de nieuwe Apple Watch SE. Het is nog niet mogelijk om dit met zekerheid te zeggen, omdat dit de allereerste informatie is over de nieuwe modellen, die hoogstwaarschijnlijk tijdens een speciaal evenement in september zullen worden gelanceerd. Een evenement waarop, zo hopen fans, Apple ook andere nieuwe producten zal presenteren.

Apple Watch 7: wat we weten

De hypothese dat de Apple Watch 7 in september wordt gelanceerd is zeer waarschijnlijk, gezien het feit dat de eerste verwijzing naar de iPhone 13 in juni verscheen in dezelfde database van de Euraziatische Economische Commissie in Rusland. Het is onwaarschijnlijk dat Apple ervoor zou kiezen om twee aparte evenementen te houden voor twee producten die zo nauw met elkaar verbonden zijn.

Vorig jaar begon de doorgaans zeer betrouwbare marktanalist Ming-Chi Kuo te praten over mogelijke veranderingen in het ontwerp van de Apple Watch 7-serie. Soortgelijke, en meer gedetailleerde, geruchten komen ook van leaker Jon Prosser (betrouwbaar, maar niet zo betrouwbaar als Kuo): Apple Watch 7 krijgt platte randen, net als de iPhone 12 en de nieuwe iPad Air en Pro. Het zou ook in de nieuwe groene kleur kunnen komen.

Bloomberg heeft zich ook uitgelaten en een aantal geruchten gemeld: Apple Watch 7 krijgt een dunnere schermrand, een krachtigere processor en Ultra-Wide Band-technologie (de technologie die is ingebouwd in AirTags, voor de duidelijkheid).

Apple Watch 7: krijgt WatchOS 8

Eén ding dat zeker is, volgens de Russische certificering, is dat alle aankomende modellen Apple WatchOS 8 aan boord zullen hebben. Het nieuwe smartwatch-besturingssysteem van de gebeten appel werd in juni 2021 aangekondigd tijdens de Worldwide Developers Conference en moet in september 2021 uitkomen.

Ondere de nieuwe functies zijn de mogelijkheid om digitale sleutels op te slaan, via Wallet, nieuwe soorten trainingen en het feit dat meer apps compatibel zullen zijn met het always-on display.