Amazon, hoe betalen in termijnen met financiering

Amazon introduceert voor enkele gebruikers de mogelijkheid om een product te kopen door te betalen met financiering. Zo werkt het en welke regels moet u volgen

Na in de voorbije maanden de mogelijkheid te hebben geïntroduceerd om bepaalde producten op afbetaling te kopen, gaat Amazon nu nog verder door gebruikers toe te staan bepaalde producten te kopen met CreditLine-financiering van Cofidis. Voorlopig is de nieuwe werkwijze nog in de testfase en alleen beschikbaar op ongeveer 20 producten en voor gebruikers die hun accountnummer aan hun Amazon-account hebben toegevoegd. Als alles goed gaat, zou het in de komende maanden voor iedereen kunnen worden vrijgegeven.

Financiering is alleen beperkt tot gebruikers die hun bankrekeningnummer hebben toegevoegd, omdat de maandelijkse termijnen automatisch worden geschaald, zonder dat de persoon naar het postkantoor of de bank hoeft te gaan om de rekening te betalen. Om voor financiering in aanmerking te komen, moet het gekochte product tussen 100 en 1500 euro kosten en kunt u besluiten de uitgaven te verdelen in 3, 5, 6, 10, 12, 18 of 24 maandelijkse termijnen. De goedkeuring van de financiering moet door Cofidis gebeuren en is vrij snel.

Hoe koppel je je zichtrekening aan je Amazon-account

Om van de CreditLine-financiering van Cofidis op Amazon te kunnen profiteren, moet je je zichtrekening aan je account koppelen. Om dit te doen, moet u naar uw Amazon-account gaan, rechtsboven op “Accounts en lijsten” klikken en vervolgens op “Betalingsopties”. Onderaan vindt u “Een nieuwe bankrekening invoeren” en vervolgens “Een bankrekening toevoegen”. Op dit punt moet u de BIC/Swift-code, het IBAN en de naam van de rekeninghouder invoeren.

Hoe vraagt u financiering aan bij Amazon

Met financiering betalen is vrij eenvoudig, maar u moet wel een aantal precieze stappen volgen. Allereerst moet u een geschikt product vinden: op dit moment zijn er niet veel en het gaat vooral om Xiaomi, Realme en Redmi smartphones, of accessoires van dezelfde fabrikanten. Om te weten of een apparaat met financiering kan worden gekocht, moet u op de productpagina van Amazon de woorden “Financiering met CreditLine by Cofidis: betaal nu of betaal in termijnen” vinden

U moet het apparaat dan in uw winkelwagentje leggen en overgaan tot betaling, waarbij u CreditLine als methode selecteert. Zodra u uw bestelling hebt geplaatst, wordt u doorverwezen naar de website van Cofidis waar u al uw persoonlijke gegevens moet invullen om de lening aan te vragen. De goedkeuringsprocedure verloopt meestal onmiddellijk.

Verschillen tussen betaling in termijnen en betaling met financiering

Wat zijn de verschillen tussen betaling in termijnen en financiering? Er zijn twee belangrijke verschillen: de duur en de kosten.

Amazon’s mogelijkheid om de kosten zonder extra kosten in maximaal vijf maandelijkse termijnen te verdelen. De CreditLine lening van Cofidis daarentegen laat u toe de aankoop te spreiden over 3, 5, 6, 10, 12, 18 of 24 maandelijkse termijnen, maar u betaalt een commissie voor elke termijn. Hoe hoger het aantal termijnen, hoe hoger de te betalen commissie.