Thomas Noglik vervangt Thomas Strohe als CEO van PlusServer

Het langjarige hoofd van PlusServer, Thomas Strohe, treedt af. Zijn opvolger is Thomas Noglik, tot nu toe COO van de hostingprovider.

Wacht op verandering bij PlusServer: Thomas Noglik, voorheen Chief Operating Officer (COO) van de in Keulen gevestigde hostingprovider, neemt de functie van CEO over. De manager volgt bedrijfsoprichter Thomas Strohe op, die de specialist voor cloud en managed hosting zal blijven begeleiden als lid van de adviesraad (Executive Chairman) en strategisch adviseur.

PlusServer opereert sinds juli van dit jaar weer als zelfstandige onderneming na een management buy-out. De provider werd eind 2014 overgenomen door de Keulse concurrent Host Europe, dat op zijn beurt sinds april van dit jaar behoort tot het Amerikaanse concern GoDaddy.

Noglik trad begin 2007 in dienst bij PlusServer, waar hij begon als hoofd Organisatie en Ontwikkeling. Eind 2012 werd hij gepromoveerd tot COO. Voordat de bedrijfseconoom bij de hoster in dienst trad, werkte hij als management consultant in Düsseldorf. Volgens PlusServer-oprichter Strohe heeft de nieuwe CEO zeer goede connecties in de hostingbranche en “begrijpt hij niet alleen de eisen van onze klanten, maar ook de zorgen van onze medewerkers”.

Hyperscaler aanbod

Strohe richtte het bedrijf in 1999 op en bouwde het in de daaropvolgende jaren uit tot een van de toonaangevende managed hosting-specialisten in Duitsland. Intussen biedt de provider niet langer alleen diensten aan die hij op zijn eigen datacenterinfrastructuur aanbiedt. Sinds 2016 brengt het bedrijf uit Keulen ook hyperscaling-diensten van het Azure-platform op de markt als CSP-partner van Microsoft. Zij treden op als consultants die klanten adviseren over hybride cloudscenario’s. “Deze strategie heeft ons een aanzienlijk concurrentievoordeel opgeleverd,” zegt Noglik met overtuiging.