Hoe op Amazon kopen en contant betalen in de winkel

Zelfs wie geen elektronische betaalmethoden wil gebruiken, kan met een handige functie zonder extra kosten online kopen op Amazon.

Online winkelen is nu de norm, en niet alleen omdat we gewend zijn geraakt aan het kopen op internet tijdens de sluiting: tegenwoordig kun je alles online vinden, winkelen is handig en heel vaak kun je betere deals krijgen dan in fysieke winkels.

Maar als online kopen handig en snel is, komt dat vooral omdat online betalen eenvoudig en veilig is geworden, en alle kaarten, zowel credit- als debitcards, ons nu in staat stellen te betalen voor de bestellingen die we op e-commerce plaatsen. Als u geen kaart hebt, kunt u kiezen voor betaling via bankoverschrijving, waarbij u een vertraging van 24/48 uur aanvaardt bij de bevestiging van uw aankoop, een vertraging die te wijten is aan de tijd die nodig is om het geld van de bankrekening van de koper naar de rekening van de verkoper over te maken. Er zijn echter mensen die geen contant geld en kaarten willen gebruiken. Maar ook zij kunnen online winkelen bij Amazon. Hier leest u hoe.

Contant kopen op Amazon: de twee methoden

De eerste methode om online op Amazon te kopen maar contant te betalen is de oude remboursmethode: de koerier brengt de goederen bij u thuis en levert ze na contante betaling bij u af. Deze methode heeft een toeslag en is niet erg handig omdat de koerier bijna nooit wisselgeld heeft en we dus het exacte bedrag moeten klaarleggen.

De tweede methode om online bij Amazon te kopen maar contant te betalen is de functie “Betaal contant bij de dichtstbijzijnde winkel”. Dit is een betaalmethode die Amazon in samenwerking met Western Union heeft ontwikkeld.

Betaal contant in uw dichtstbijzijnde winkel

De procedure is vrij eenvoudig: u moet een normale Amazon-bestelling plaatsen en naar het betalingsstadium gaan. Op dit punt moet je een nieuwe betaalmethode toevoegen en als het te koop aangeboden product hiervoor in aanmerking komt, krijgen we deze optie te zien.

Als we hiervoor kiezen, genereert Amazon een code die we kunnen afdrukken of op onze smartphone kunnen achterlaten en vervolgens kunnen laten zien bij het dichtstbijzijnde Western Union-punt (er zijn er 4.300 in heel Italiƫ en Amazon heeft een wizard om het dichtstbijzijnde punt te vinden).

Op dit punt, bij het Western Union-punt, kunnen we contant betalen. Onmiddellijk na betaling wordt de bestelling afgerond, precies alsof we met een kaart hadden betaald en zonder extra kosten (groot verschil met rembours).

De enige twee beperkingen van dit systeem zijn dat we binnen 48 uur na het aanmaken van de bestelling naar het Western Union-punt moeten gaan (anders wordt de bestelling geannuleerd) en dat niet alle producten geschikt zijn voor deze manier van levering.

Kijk naar deelnemende winkels waar u contant kunt betalen op Amazon

Italiaonline presenteert producten en diensten die online kunnen worden gekocht op Amazon en/of andere e-commerce. In geval van aankoop via een van de op de pagina aanwezige links, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of de andere genoemde e-commerce bedrijven. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.