Freudenberg IT breidt zijn directie uit

Bij Freudenberg IT is een nieuwe directiefunctie gecreëerd in de vorm van Executive Vice President Sales, die nu wordt bekleed door Oliver Wolters. Hij moet de verkoopafdeling van het systeemhuis meer macht geven.

Freudenberg IT (FIT) breidt zijn directieverdieping uit. De in Weinheim gevestigde IT-dienstverlener heeft Oliver Wolter benoemd tot Executive Vice President Sales. De functie is nieuw gecreëerd om de verkoopactiviteiten van de onderneming te versterken. Oliver Wolter is op 15 oktober 2013 tot het managementteam toegetreden en rapporteert rechtstreeks aan Horst Reichardt, die sinds mei van dit jaar als woordvoerder van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer (CEO) leiding geeft aan de activiteiten van het bedrijf.

“Met Oliver Wolter hebben we een ervaren manager aan boord kunnen halen die uitgebreide expertise meebrengt op het gebied van acquisitie en contractonderhandelingen, maar ook in de uitvoering van complexe outsourcingprojecten,” vindt Horst Reichardt, CEO van Freudenberg IT. “Met onze nieuwe Executive Vice President Sales zetten we opnieuw een belangrijke stap in de uitbreiding van onze verkoopkracht. Hiermee streven we naar een duurzame toename van de winstgevendheid door middel van betrouwbare en langdurige zakelijke relaties.”

Mijlpalen in zijn carrière

In zijn nieuwe functie zal Oliver Wolter strategisch en operationeel verantwoordelijk zijn voor de verkoopactiviteiten van FIT. De ontwikkeling en uitbreiding alsmede de stabilisering van de klantenrelaties met advies op ooghoogte staan in het middelpunt van zijn activiteiten. Voordat Wolter bij Freudenberg IT in dienst trad, was hij meer dan zes jaar verantwoordelijk voor een business unit in de financiële sector bij T-Systems in de divisie Key Account Management Finance. Hij bekleedde ook diverse managementfuncties bij Anzag AG en Debis Systemhaus in de detailhandel, de verwerkende industrie en de sector consumptiegoederen. |sm