Barbara Frei is de nieuwe Executive Vice President bij Schneider Electric

Nieuwe benoemingen in het managementteam bij Schneider Electric: Barbara Frei wordt benoemd tot Executive Vice President Industrial Automation, zij wordt opgevolgd door Christel Heydemann als Executive Vice President Europe Operations.

Schneider Electric heeft Barbara Frei benoemd tot de nieuwe Executive Vice President van de wereldwijde business unit “Industrial Automation”. Met onmiddellijke ingang neemt zij de functie over van Peter Herweck, die op 1 mei als CEO naar Aveva is overgestapt.

Voor die tijd was Barbara Frei Executive Vice President Europe Operations bij Schneider Electric. Zij blijft lid van het Uitvoerend Comité. Vanuit Zurich zal zij rechtstreeks rapporteren aan Jean-Pascal Tricoire, Chairman & CEO van Schneider Electric.

Barbara Frei trad in 2016 in dienst bij Schneider Electric als Country President Duitsland en breidde het jaar daarop haar verantwoordelijkheden uit als Zone President DACH. Zij begon haar loopbaan als projectmanager voor de ontwikkeling van motoren en aandrijvingen bij ABB Zwitserland en bekleedde vervolgens diverse leidinggevende functies binnen de ABB Groep, waaronder regionale verantwoordelijkheid als country manager voor Tsjechië en regional manager voor het Middellandse-Zeegebied in Italië. De manager heeft een PhD in werktuigbouwkunde van de ETH Zürich en een MBA van IMD Lausanne.

Nieuwe Executive Vice President Europe Operations aangesteld

Schneider Electric heeft Christel Heydemann aangesteld als nieuwe Executive Vice President Europe Operations.

Swissider Electric heeft Christel Heydemann aangesteld als nieuwe Executive Vice President Europe Operations, als opvolger van Barbara Frei. Evenals Barbara Frei zal het nieuwe Europese hoofd, die voorheen de functie van Executive Vice President France Operations bekleedde, haar rol als lid van het Uitvoerend Comité van de onderneming behouden. De manager zal Schneider Electric blijven vertegenwoordigen bij de EU-instellingen.

Christel Heydemann trad in 2014 in dienst bij Schneider Electric als Vice President Strategic Alliances en breidde haar scope in 2016 uit als Corporate Strategy & Alliances, Senior Vice President. Een jaar later werd zij gepromoveerd tot Executive Vice President France Operations en lid van het Executive Committee. Voordat Christel Heydemann bij Schneider Electric in dienst trad, werkte zij bij Boston Consulting Group en bekleedde zij diverse leidinggevende posities bij Alcatel-Lucent. De manager is lid van de Raad van Bestuur van Orange. Zij is afgestudeerd aan de Ecole Polytechnique en de Ecole Nationale des Ponts et Chaussées in Frankrijk.