Dr. Ferri Abolhassan wordt hoofd verkoop systeemintegratie bij T-Systems

T-Systems heeft met het oog op de reorganisatie van de systeemintegratie Dr. Ferri Abolhassan in het team opgenomen. De 44-jarige was tot juni Executive Vice President EMEA bij SAP.

Aan het begin van september zal Dr. Ferri Abolhassan de nieuw gecreëerde functie van Head of Systems Integration Sales bij T-Systems gaan bekleden. Zijn taak is het samenvoegen van de eenheden Corporate Customers en Systems Integration. Corporate Customers heeft de algemene verantwoordelijkheid voor het leveren van IT- en telecommunicatietechnologie aan bedrijfsgroepen en openbare instellingen. De unit Systeemintegratie is verantwoordelijk voor het creëren en leveren van softwaretoepassingen.

“Met Dr. Abolhassan herpositioneren we ons op het gebied van Systeemintegratie,” legt Reinhard Clemens, CEO van T-Systems, uit. “In zijn nieuwe verantwoordelijkheid zal hij de verkoopbeugel vormen tussen onze key account en delivery units als het gaat om systeemintegratie,” vervolgt Clemens.

De 44-jarige Abolhassan, die een doctoraat in computerwetenschappen heeft, komt van SAP, waar hij laatstelijk een jaar lang Executive Vice President EMEA was. Hij bekleedde reeds verschillende managementfuncties in de SAP Groep van 1992 tot 2001. Van 2001 tot hij in 2005 weer in dienst trad bij SAP, was Abolhassan CEO en co-voorzitter bij IDS Scheer.