Gert-Jan Schenk neemt het EMEA roer over bij McAfee

Securityspecialist McAfee heeft Gert-Jan Schenk aan boord gehaald om de leiding te nemen over de activiteiten in de EMEA-regio. Hij neemt het stokje over van David Quantrell, die eerder president EMEA was bij McAfee.

Gert-Jan Schenk fungeert sinds 1 oktober als president EMEA vanuit McAfee’s kantoor in Amsterdam en rapporteert van daaruit aan Michael DeCesare, executive vice president of worldwide sales bij McAfee. Daarvoor werkte Schenk bij Juniper Networks, waar hij als senior vice president EMEA verantwoordelijk was voor de winstgevendheid en groei van de netwerkleverancier met 900 medewerkers in de EMEA-regio. In de afgelopen drie jaar verdubbelde de omzet van Juniper van 600 miljoen dollar naar 1,2 miljard dollar.

“Gert-Jan is een sterke leider met 20 jaar wereldwijde verkoop- en marketingervaring op het gebied van beveiliging, hardware en netwerken”, aldus DeCesare. Schenk is een veteraan in de industrie en kwam in 2002 bij Juniper, waar hij de overgang maakte van een one-tier naar een two-tier distributiemodel. Daarvoor was Schenk vice-president channel bij Unisphere Networks.

Hij neemt de functie over van David Quantrell, die zich na een overdrachtsperiode van enkele maanden met andere zakelijke activiteiten wil gaan bezighouden.