Instagram: de app heeft problemen, wat is er aan de hand

De Instagram-app werkt al uren niet: meldingen van over de hele wereld, maar het platform praat niet

We kunnen niet spreken van een echte down omdat de dienst up and running is, maar sinds een uur of 11 vanochtend heeft Instagram wereldwijd zeker meer dan één probleem gehad. De app echter niet: hij blijft crashen, en na een aantal crashes verschijnt het bericht “The app keeps crashing…”. Er zijn niet veel meldingen van deze problemen, maar ze komen uit de hele wereld. Niet iedereen heeft de problemen opgemerkt omdat de app niet meteen crasht: integendeel, hij laat ons een tijdje door de feed scrollen alvorens onverwacht te sluiten. Een kort gebruik van de app zal daarom misschien geen crashes laten zien. De problemen doen zich voor op zowel Android als iOS en er is momenteel geen oplossing.

De reacties op Twitter

Zoals altijd het geval is wanneer een populair platform down gaat, gebruiken gebruikers Twitter om te melden dat Instagram down is en om een oplossing te zoeken. De gemelde problemen lijken steeds sterk op elkaar: op de een of andere manier crasht de app.

Meer dan één gebruiker wijst erop dat er deze week van alles is gebeurd: hackersaanval op de Amerikaanse overheid, Google Down, Telegram Down, Postkantoor Down en nu Instagram Down.

Geen officiële communicatie

Van Instagram is er geen officieel commentaar, in welke vorm dan ook. Het meest waarschijnlijke is dat er een update van de servers of een of andere interne dienst van het platform aan de gang is, aangezien de problemen niet afhankelijk zijn van een specifieke versie van de app.