WhatsApp, wat te doen als de app problemen heeft

WhatsApp problemen? Ontdek wat je kunt doen om dit te verhelpen op je Android-smartphone en iPhone.

Je probeert een WhatsApp-chat te openen, maar de applicatie “reageert niet” en er verschijnt een vervelende foutmelding op je scherm. Je probeert je smartphone uit en weer aan te zetten, maar de situatie verandert niet: wat is er gebeurd? Is dit een van de klassieke WhatsApp-storingen waardoor je geen berichten kunt versturen? Nee, het is hoogstwaarschijnlijk de fout van de versie van WhatsApp die je gebruikt. Als u in het bètaprogramma zit (waar nieuwe functies voor het eerst worden getest), is het normaal dat de applicatie van tijd tot tijd stopt met werken als gevolg van bugs.

Wat te doen in deze gevallen? Heel eenvoudig. Verwijder WhatsApp en installeer het opnieuw door het te downloaden van de App Store of Google Play Store. Voordat je dit doet, moet je echter enkele voorbereidende stappen nemen zodat je niet al je waardevolle informatie op WhatsApp verliest. Dit is wat je moet doen als WhatsApp problemen heeft.

Hoe WhatsApp-problemen oplossen op Android

Je hebt net de bètaversie van WhatsApp geüpdatet en de applicatie blijft uit zichzelf sluiten. Wat moeten we in zo’n geval doen? Heel simpel, je moet de app helemaal opnieuw installeren. De procedure is zeer eenvoudig te volgen.

Je moet eerst een back-up maken van WhatsApp, anders raak je alle recente gesprekken met je vrienden kwijt. Open WhatsApp, tik op Instellingen en vervolgens op Chatten. In het nieuwe tabblad dat opent, klikt u op Back-up chats en vervolgens op Back-up. Dit zal automatisch een back-up van de toepassing starten, en het zal een paar minuten duren om te voltooien. Nu kun je WhatsApp van je smartphone verwijderen en opnieuw installeren via de Google Play Store.

Als je deze stap hebt voltooid, moet je je telefoonnummer invoeren zodat je je chats onmiddellijk kunt terugkrijgen.

Dit zou de problemen met WhatsApp op Android moeten oplossen.

Hoe WhatsApp op iOS te repareren

De bètaversie van WhatsApp veroorzaakt niet alleen problemen op Android-smartphones, maar ook op iOS. De procedure om de berichten-app weer te kunnen gebruiken is dezelfde.

Eerst moet je een back-up van WhatsApp maken zodat je geen chats verliest. Zodra dit is gebeurd, kun je de WhatsApp-app verwijderen en de nieuwe bètaversie installeren. Als de problemen aanhouden, is ons advies de “normale” versie van WhatsApp te installeren en een paar dagen te wachten tot de technici de bugs in de bèta hebben verholpen.