Hoe je kunt zien wie je heeft geblokkeerd op Instagram

Instagram waarschuwt je niet wanneer ze zijn geblokkeerd door een vriend: hier zijn enkele trucs om erachter te komen

Als je geen foto’s of Stories meer kunt zien die een vriend op Instagram heeft geplaatst, kan een van de redenen zijn dat hij of zij je heeft geblokkeerd. De sociale app stuurt geen meldingen naar gebruikers wanneer ze geblokkeerd zijn, en dit uitzoeken is niet zo eenvoudig of rechttoe rechtaan. Er is geen functie die je expliciet vertelt “je bent geblokkeerd op Instagram”, maar we kunnen het zien aan de vele kleine aanwijzingen die verspreid zijn over het sociale netwerk.

De informatie op het profiel van een vriend maakt het mogelijk om te zien wie je heeft geblokkeerd op Instagram. Een voorbeeld is zeer nuttig. Als je een paar dagen geleden nog de foto’s van een persoon kon zien en nu elke keer als je naar zijn profiel gaat de woorden “Nog geen berichten” ziet, dan heeft hij je waarschijnlijk geblokkeerd. Je zult er niet 100% zeker van zijn, maar alles wijst erop dat hij het heeft gedaan. Er zijn ook andere aanwijzingen om je te helpen begrijpen wie je heeft geblokkeerd op Instagram en wie zijn Instagram Stories verbergt.

Hoe je kunt zien wie je heeft geblokkeerd op Instagram

Zoals hierboven vermeld, is het moeilijk om te zien of een gebruiker je heeft geblokkeerd op Instagram. Je kunt alleen maar raden door een paar aanwijzingen verspreid over de sociale applicatie. Laten we eens kijken wat dat zijn.

Je kunt hun profiel en posts niet zien

De eenvoudigste aanwijzing voor wie jou op Instagram heeft geblokkeerd, is dat je de foto’s die ze op het sociale netwerk hebben geplaatst, niet kunt zien. Als een gebruiker je blokkeert, kun je de foto’s die hij of zij heeft geplaatst niet meer zien, of het nu recente of vroegere foto’s zijn.

Om te controleren of een vriend je heeft geblokkeerd, zoek je in de zoekbalk naar het profiel van die vriend en probeer je toegang te krijgen tot het profiel. Als je in plaats van foto’s de woorden “Nog geen berichten” vindt, betekent dit dat ze je hebben geblokkeerd op Instagram.

Je kunt een persoon niet meer volgen

Een andere zeer belangrijke aanwijzing is dat je een persoon niet meer kunt volgen. Als je, wanneer je op de knop ‘Volgen’ probeert te klikken, een paar seconden lang de woorden ‘Volg al’ verschijnt en vervolgens de knop ‘Volg’ weer verschijnt, is de kans zeer groot dat de gebruiker je heeft geblokkeerd op Instagram.

Kan de volgerslijst niet zien

Twijfel je nog steeds of een gebruiker je heeft geblokkeerd op Instagram? Log in op hun profiel en probeer hun volgerslijst te bekijken. Als je de melding “Kan gebruikers niet laden” krijgt, is het zeer waarschijnlijk dat ze je hebben geblokkeerd.

Hoe kom je erachter wie zijn Instagram Stories verbergt

In sommige gevallen kan het zijn dat een gebruiker je niet heeft geblokkeerd op Instagram, maar je zijn Stories niet wil laten zien. Het sociale platform biedt namelijk de mogelijkheid om Instagram Stories te delen met een beperkte groep gebruikers. Het is heel eenvoudig om dit te doen: voordat je de Story plaatst of direct daarna, druk je op “Verberg mijn verhaal van (gebruikersnaam)” en selecteer je alle mensen aan wie je de Instagram Stories niet wilt laten zien.

Er zijn geen aanwijzingen voor wie jou heeft geblokkeerd in de Instagram Stories. Als je twijfelt of een vriend Instagram Stories voor je verbergt, is de enige manier om een tweede profiel aan te maken en te controleren of je een Story kunt bekijken. Als je dat kunt, dan betekent het dat ze je geblokkeerd hebben.