IPhone 2019, verkrijgbaar vanaf half september

Naarmate september nadert, komen er steeds vaker geruchten over de nieuwe iPhones die Apple volgende maand zal onthullen. We weten inmiddels veel over de nieuwe 2019 iPhones: het grootste model zal drie achtercamera’s hebben die zijn ingebed in een vierkante bult die zich in de linkerbovenhoek bevindt. Ook is er nieuws over FaceID: dankzij de aanwezigheid van nieuwe sensoren zal ontgrendelen met gezichtsherkenning sneller en nauwkeuriger gaan.

Het grote nieuws voor 2019 zou echter wel eens kunnen gaan over de naam van de nieuwe Apple-smartphone. De geruchten nemen toe over de mogelijkheid dat de iPhone Pro voor het eerst op de markt komt. Apple gebruikt het achtervoegsel ‘Pro’ al voor de meeste van zijn apparaten, dus het zou zeker geen gewaagde zet zijn. Er wordt al enkele jaren gesproken over een iPhone Pro, en nu lijkt het juiste moment te zijn aangebroken. Het bedrijf uit Cupertino heeft ook de datum gekozen voor de presentatie en lancering van de nieuwe 2019 iPhones (het moeten er drie worden): 10 september voor het presentatie-evenement, 20 september voor de release in de winkels.

Hoe heet de iPhone 2019

Eerst de leaker CoinX en vervolgens een rapport gepubliceerd op de Amerikaanse site 9to5Mac bevestigen dat de volgende iPhones het achtervoegsel Pro in de naam zullen krijgen. Een sterk signaal dat Apple wil lanceren: de iPhone 2019 krijgt speciale functies.

Het bedrijf uit Cupertino komt met drie nieuwe smartphones: de iPhone Pro, de iPhone Pro Max en de iPhone (2019) die de opvolger wordt van de iPhone Xr. De iPhone Pro krijgt een 5,8-inch scherm, de Max-versie krijgt een 6,5-inch OLED-display, terwijl de iPhone (2019) de goedkope versie wordt met een 6,1-inch LCD-display. De line-up zal hetzelfde zijn als die van vorig jaar, wat zal veranderen zijn de interne componenten.

Wanneer komt de iPhone Pro uit

Er komen ook bevestigingen binnen over de onthullingsdatum van de iPhone Pro. Een aantal insiders gaan uit het diepe en hebben de datum van het Apple-evenement vastgesteld tussen 3 en 4 september. Dit zou een grote verandering zijn ten opzichte van voorgaande jaren, toen de presentatie altijd tussen 10 en 13 september plaatsvond. Daarom is de meest plausibele datum 10 september 2019, met de komst van de drie modellen op de markt gepland voor 20 september.

Een grote verandering ten opzichte van de afgelopen jaren is de beschikbaarheid van alle drie de modellen op dezelfde dag.

Hoeveel gaat de iPhone Pro kosten

De tarieven van de regering-Trump op Chinese producten zullen naar verwachting gevolgen hebben voor technologische apparaten, waaronder de nieuwe iPhone. Dit betekent dat de productiekosten van de nieuwe iPhones voor Apple hoger zullen zijn. Het bedrijf uit Cupertino heeft echter besloten de hogere kosten niet door te berekenen aan de gebruikers: de prijs van de iPhone Pro zal naar verwachting in lijn liggen met die van vorig jaar.