IPhone Xr 2, wat we weten over functies, prijs en release

De iPhone Xr2 zal naast de 2019 iPhone op de markt komen, maar zal aanzienlijk lager geprijsd zijn. Aan boord vinden we de A13 Bionic chipset en twee camera’s

Als er een smartphone is waar Apple fans op zitten te wachten dan is het zeker de iPhone Xr2, dat is de opvolger van de iPhone Xr die de “mid-range” functies, design en kwaliteit van Apple inbracht met behoud van een prijs van ongeveer 700 euro. Volgens de laatste geruchten en berichten die uit het Verre Oosten komen, zal Apple in 2019 opnieuw het beleid van vorig jaar volgen: drie 2019 iPhones presenteren, twee toppers en een goedkopere.

De huidige iPhone Xr kost minder omdat hij een LCD-scherm heeft en geen OLED, onder meer met een niet al te hoge resolutie (1.792×828 pixels, voor 326 ppi), en slechts één achtercamera, maar dankzij de optimalisatie van de A12 Bionic-processor biedt hij meer dan voldoende prestaties en heeft hij een uitstekende accuduur. Hij kan video’s opnemen tot 4K en 60 fps, terwijl u tijdens de video-opname foto’s van 8MP kunt maken. De volgende iPhone Xr2 zal daarom dezelfde weg moeten volgen: goede prestaties, lage kosten, kleine offers die grotendeels draaglijk zijn voor de gebruiker.

Hoe zal de iPhone Xr2 eruitzien

Door alle meest betrouwbare rapporten, nieuws en geruchten bij elkaar te brengen, is het mogelijk om te speculeren over de technische kenmerken van de 2019 iPhone Xr2. Het eerste verschil met het huidige model moet de achteruitrijcamera zijn: twee camera’s en niet langer slechts één. Het scherm zal nog steeds 6,1 inch en met LCD-technologie zijn, maar het zal waarschijnlijk van hogere kwaliteit (en resolutie) zijn. Ook de batterij zal vergelijkbaar zijn met de huidige: we gaan uit van ten hoogste 5-10% meer capaciteit.

iPhone Xr2: kleuren, prijzen en wanneer hij uitkomt

Apple verkoopt de iPhone Xr al in verschillende kleuren (rood, geel, wit, koraal, zwart en blauw), en de verwachting is dat dat met de tweede versie van de Xr ook het geval zal zijn. Gespeculeerd wordt dat de nieuwe kleuren lavendel en groen zullen zijn, en dat de iPhone XR2 pastelkleuren en niet-glanzende kleuren zal hebben. Wat de prijsstelling betreft, is het meest waarschijnlijke scenario dat Apple de iPhone Xr2 zal verkopen voor een lanceringsprijs van ongeveer 700-750 euro, vergelijkbaar met die van zijn voorganger. Wat de lanceringsdatum betreft, wordt er echter gesproken over een presentatie-evenement voor alle drie de 2019 iPhones in september. De marketing zal naar verwachting begin oktober beginnen.