Oppo en Vivo lanceren twee high-end tablets

De pandemie heeft het Android-tabletsegment nieuw leven ingeblazen, waar Vivo en Oppo naar verwachting binnenkort in zullen stappen met twee high-performance tablets

Voor de komst van de Realme Pad had de BBK Electronics-groep geen enkele tablet in zijn portfolio. Een merkwaardige afwezigheid in het licht van het feit dat de merken die het bezit veel en ‘zwaar’ zijn: Oppo, OnePlus, Realme en Vivo. Vervolgens vulde het product van Realme, dat ook in Italië arriveerde, het gat in het assortiment.

Maar er zitten nog meer innovaties in de pijplijn, niet zozeer van Realme als wel van de andere merken die de baan van de BBK-groep bevolken. Volgens geruchten zullen zowel Vivo als Oppo twee high-end Android-tablets lanceren, in een segment dat door de pandemie een tweede jeugd lijkt te hebben gekregen. In het verleden leek de komst van een tablet van het merk Vivo gepland voor januari 2021, maar de geschiedenis leert ons dat dat niet is gebeurd. Een paar maanden later, in augustus, bevestigde Vivo’s vicepresident het project, maar zei dat het in de eerste helft van 2022 op de markt zou komen, waardoor de geruchten nu al actief zijn.

Vivo Pad, hoe ziet het eruit

Volgens informatie gedeeld door de Chinese tipgever Digital Chat Station heeft Vivo de plannen afgerond voor een Android-tablet uitgerust met de Snapdragon 870, Qualcomm’s krachtige chip waarop ook de uitstekende Xiaomi Pad 5 te vinden is, om precies te zijn.

Vivo’s tablet zou de Vivo Pad kunnen gaan heten, maar dit is een hypothese die op dit moment niet wordt ondersteund door enige precieze aanwijzing, anders dan de registratie van het handelsmerk bij het Europees Bureau voor Intellectuele Eigendom (EUIPO) in de zomer. Aan de andere kant is een Vivo-apparaat met een 8.040 mAh batterij gespot op het TUV Rheinland portaal, waarvan wordt gedacht dat het, veel te veel voor een smartphone, de Vivo Pad is.

Er zijn geen andere geruchten over Vivo’s tablet, maar we kunnen niet uitsluiten dat deze enkele functies van de recente Realme Pad bevat: synergieën tussen leden van dezelfde groep zijn cruciaal, vooral in deze tijd waarin de chipcrisis de zaken bijzonder moeilijk maakt, dus als Realme’s en Vivo’s tablets enkele gemeenschappelijke functies hebben, zou dat niet verrassend zijn.

Oppo Pad, hoe ziet hij eruit

De Vivo Pad en de tablet die volgens de geruchten bij Oppo in de pijplijn zit, zouden veel van dezelfde functies kunnen delen. Vivo en Oppo maken vergelijkbare producten in termen van marktpositionering, terwijl Realme zich traditioneel meer richt op value for money. Het is daarom gemakkelijker om synergieën voor te stellen tussen Oppo en Vivo dan tussen Vivo en Realme.

Volgens de laatste geruchten zal Oppo’s tablet opnieuw voorzien zijn van de Snapdragon 870-chip samen met 6 GB RAM en 256 GB opslagruimte, hoewel deze configuratie een van de vele zou kunnen zijn die nog gaan komen. De Oppo Pad zal naar verwachting beschikken over een high-end scherm, een 11-inch diagonaal LCD-scherm met een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels en een verversingssnelheid van 120 Hz.

Wat nu bekend is als de Oppo Pad zal naar verwachting beschikken over een 13 MP achtercamera, een 8 MP front-facing camera, en een 8.080 mAh batterij, en zal naar verwachting een prijs hebben van ongeveer het equivalent van €300 in China.