Vivo X70 Pro+ officieel: topper met superfotochip

Een product met weinig compromissen, de nieuwe Vivo X70 Pro+, waarvan de belangrijkste verrassingen de camera en het scherm zijn: hier zijn de kenmerken, beschikbaarheid en prijzen

Vivo X70 Pro+ is officieel, en voor het bedrijf vertegenwoordigt het meer dan alleen een topper uit het assortiment. De X70 Pro+ is in feite het eerste product met de nieuw ontwikkelde chip die we hier hebben behandeld, en het beschikt over de nieuwe Vivo V1, een ISP met Zeiss, waarvan het bedrijf overtuigd is dat het super foto’s zal opleveren.

En het is de camera-afdeling die eigenlijk een van de meest interessante aspecten van de Vivo X70 Pro+ is. Het bedrijf heeft samengewerkt met Zeiss, wat heeft geresulteerd in het gebruik van ultra-hoge transmissie lenzen met Zeiss T* anti-reflectie coating, er is de Vivo V1 chip die uitgebreid gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om de beeldverwerking te beheren en volgens het bedrijf minder energie verbruikt dan een vergelijkbare concurrerende chip. Niet te vergeten is dat alle vier de camera’s zijn uitgerust met beeldstabilisatie: optisch op de helft van de sensoren, digitaal op de rest, wat ultra-groothoek gimbalstabilisatie wordt genoemd, dus het zou in alle omstandigheden zeer vloeiende video’s moeten opleveren.

Vivo X70 Pro+, technische specificaties

Vivo X70 Pro+ is gebaseerd op Qualcomm’s krachtigste chip tot nu toe, de Snapdragon 888+, octa core op 2,99 GHz, ondersteund door 8 of 12 GB RAM en 256 of 512 GB opslag zonder uitbreidingsmogelijkheden.

Het scherm van de Vivo X70 Pro+ is ongetwijfeld een van de meest waardevolle aspecten van de smartphone: het is een 6,78-inch Quad HD+ resolutie LTPO AMOLED van Samsung met gebogen randen, 120 Hz vernieuwingsfrequentie en geïntegreerde vingerafdruklezer.

Met uitzondering van de 32-Megapixel selfiecamera aan de voorzijde, heeft de camera vier sensoren: een groothoek Samsung Isocell GN1 50-megapixel f/1.57 met optische stabilisatie en Zeiss T* antireflecterende coating, een 48-megapixel 114-graden Sony IMX589 ultragroothoek met gimbalstabilisatie, een 12-megapixel 2x telefoto-portretlens en een 8-megapixel teleperiscooplens met 4-assige optische stabilisatie, 60x Super Zoom, 5x optische zoom en laserautofocus.

Op het gebied van connectiviteit ontbreekt er niets, met ondersteuning voor Dual SIM met Dual 4G LTE en 5G (Dual-Mode), A-GPS, GPS, GLONASS, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, NFC en USB-C. Er is een IP68-certificering voor water- en stofbestendigheid, terwijl de Vivo X70 Pro+ wordt geleverd met de Origin 1.0-gebruikersinterface op basis van Android 11, waarvan ik zeker weet dat deze zal worden bijgewerkt naar Android 12 wanneer deze beschikbaar komt.

Niet verrassend qua capaciteit is de batterij, die 4.500 mAh bedraagt met bedraad snelladen bij 50 watt: goede waarden, maar sommige van de concurrentie doet het tegenwoordig beter. Verrassend is het draadloze snellaadvermogen, dat kan oplopen tot 50 watt en dat is inderdaad een zeer hoge waarde en zeldzaam te vinden in de concurrentie.

Afmetingen: 164,5 x 75,2 x 8,9 mm, gewicht 209/213 gram.

Vivo X70 Pro+, beschikbaarheid en prijs

De Vivo X70 Pro+ is vanaf het einde van de maand verkrijgbaar in China vanaf ongeveer 720 euro voor de 8+256 GB access-variant. We weten niet of en wanneer het in Europa zal aankomen, maar het zal zeker gebeuren tegen hogere prijzen als gevolg van hogere verzend- en belastingkosten.