Oppo’s eerste opvouwbare smartphone is klaar: wanneer komt hij

Oppo’s eerste opvouwbare smartphone is naar verluidt klaar om op de markt te komen: wanneer komt hij volgens de laatste geruchten van een betrouwbare leaker

Oppo is naar verluidt klaar om te concurreren in de snelgroeiende sector van opvouwbare smartphones. De geruchten zijn erin geslaagd om enige indicatie te krijgen van wanneer de eerste smartphone die de zeer goede producten die al op de markt zijn zou kunnen uitdagen, zou kunnen komen, en het nieuws is dat het niet lang meer zal duren.

Het debuut van Oppo’s eerste opvouwbare smartphone is niet ver weg meer. De meest recente geruchten gingen over zijn komst op de markt, waarbij november werd aangewezen als de maand die Oppo zou hebben gekozen om achter de eerste aan te gaan. Bovenal is er de noodzaak om het leiderschap van Samsung te ondermijnen, dat al aan zijn derde generatie opvouwbare apparaten bezig is, en dat met de nieuwste de juiste formule tussen specificaties, bouwkwaliteit en prijs lijkt te hebben getroffen, vooral met de Galaxy Z Flip3. Oppo zou dus klaar zijn om te “vechten” in een segment dat naar verwachting snel zal groeien.

Oppo’s foldable met “boekachtig” ontwerp

Samsung heeft twee foldables in zijn portfolio, een met een clamshell-ontwerp en de andere met een “boekachtig” ontwerp. Oppo’s opvouwbare toestel zal naar verwachting tot de laatste categorie behoren, dus in lijn met de Galaxy Z Fold3, Xiaomi Mi Mix Fold en Huawei Mate X2. Volgens geruchten heeft Oppo een product ontworpen met een OLED LTPO-scherm van 8 inch – een recente technologie die het stroomverbruik aanzienlijk vermindert in vergelijking met vroeger – en een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz.

Het is mogelijk, gezien de aanwezigheid van LTPO-technologie, dat de vernieuwingsfrequentie variabel kan zijn, d.w.z. dat de beheersoftware de hertz kan aanpassen naargelang de activiteit die wordt uitgevoerd, om altijd het juiste evenwicht te vinden tussen vloeiendheid en stroomverbruik. De Snapdragon 888 die volgens de geruchten in de ‘controlekamer’ van de Oppo opvouwbare zit, is een zeer krachtige chip, en een die, wanneer hij tot het uiterste wordt gedreven, ook veel stroom verbruikt, dus met technologie van dit type zou het mogelijk zijn om ‘verspilling’ van energie te voorkomen door de autonomie te vergroten.

De batterij schittert niet, maar het opladen gaat snel

In dit verband voorzien de geruchten dat er in de Oppo opvouwbare smartphone een 4.

In dit verband suggereren geruchten dat er een 4.500mAh batterij in de Oppo opvouwbare smartphone zal zitten, weliswaar geen enorme (als je bedenkt hoeveel stroom twee van zulke grote schermen verbruiken), maar met de mogelijkheid om hem snel op te laden dankzij 65-watt voedingstechnologie.

Het is ook opgedoken dat het een 50-megapixel Sony IMX766 hoofdcamera aan de achterkant zal hebben: dit zal niet de enige zijn, maar vooralsnog is er geen verdere informatie over de sensoren waaruit de cameragroep zal bestaan.

Aan de voorkant komt een 32-megapixelsensor voor selfies, en ook hier zijn er geen geruchten dat de camera onder het scherm geïntegreerd zou kunnen worden, zoals bij de Galaxy Z Fold3 van Samsung. Wie weet heeft Oppo in deze richting gewerkt en de expertise verworven om het onder het scherm te plaatsen en is het gelukt om bevredigende resultaten te bereiken in termen van beeldkwaliteit. De vingerafdruklezer voor veilige ontgrendeling zal echter aan de zijkant zitten: op het chassis.