Oppo K9 Pro heeft veel kracht en een geweldig scherm voor een miniprijs

Oppo K9 Pro is officieel in China: het is een interessant product omdat het zowel esthetisch als qua prijs-kwaliteitverhouding gedurfd is

Oppo K9 Pro is een paar uur geleden officieel geworden in China, waar alle voorwaarden aanwezig zijn om een flink stuk van de markt te veroveren. De Oppo K9 Pro wordt aangedreven door de Dimensity 1200 chip van MediaTek, de recente wereldleider in halfgeleiders, die met een zeer goede chip op de proppen is gekomen, zoals gedemonstreerd in de recente OnePlus Nord 2. Er is ook een beeldscherm met hoge verversingssnelheid – tot 120 Hz – met een diagonaal die niet te klein en niet te groot is, en die veelbelovend is in termen van kwaliteit met volledige ondersteuning van het DCI-P3-kleurengamma. De prijs is zeer redelijk, gezien de technische specificaties, hoewel gezegd moet worden dat als de K9 Pro in ons land arriveert, dit niet voor de Chinese prijs omgerekend in euro’s zal zijn.

Oppo K9 Pro: hoe ziet hij eruit

Oppo K9 Pro heeft een groot scherm, maar op een niveau dat voor de meeste mensen vervelend of moeilijk te gebruiken zou kunnen zijn: het is een 6,43-inch AMOLED-scherm met Full HD+ resolutie en een 20:9 vormfactor, dus langer dan breed genoeg om hem gemakkelijk met één hand vast te houden te maken.

Het heeft een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, dus het gebruik zou vrij vloeiend moeten zijn, en een geweldige kleurnauwkeurigheid omdat het 100% van het DCI-P3-kleurengamma ondersteunt. Ook is er een vingerafdruklezer geïntegreerd voor veilige ontgrendeling.

De dagelijkse taken van de klanten van de Oppo K9 Pro worden verzorgd door de MediaTek Dimensity 1200: dit is een 6-nanometer octa-core chip die tot 3 GHz kan draaien, dus aan topprestaties ontbreekt het zeker niet. Het systeem wordt ondersteund door 8 of 12 GB LPDDR4X RAM en 128 of 256 GB UFS 3.1-opslag.

Op multimediagebied biedt de Oppo K9 Pro drie camera’s aan de achterzijde: de 64 MP groothoekcamera met diafragma f/1.7, een 8 MP f/2.2 ultra-groothoekcamera met een gezichtsveld van 119 graden, en een 2 MP macrosensor met diafragma f/2.4. Aan de voorzijde bevindt zich een 16 MP f/2.4-camera voor selfies en videogesprekken.

Geen compromissen als het gaat om connectiviteit. De Oppo K9 Pro wordt geleverd met 5G SA/NSA, Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 6 802.11 ax (2.4 GHz + 5 GHz), Bluetooth 5.1, GPS/GLONASS, USB-C, NFC, evenals stereoluidsprekers en vooral de 3,5 mm audio jack-ingang die velen nog steeds betreuren.

De batterij is een 4.500 mAh-eenheid met snelladen met een indrukwekkende 60 watt. De Oppo K9 Pro is een dual-sim-smartphone die wordt geleverd met Oppo’s ColorOS 11.3 gebruikersinterface die is gebaseerd op Android 11.

Oppo K9 Pro: hoeveel kost hij

De Oppo K9 Pro is momenteel in China te pre-orderen, waarbij de eerste exemplaren vanaf 30 september daadwerkelijk verkrijgbaar zijn. In China kost hij het equivalent van €290 voor de 8+128GB-variant en €355 voor de 12+256GB-variant.

We weten nog steeds niet of hij ook in het Westen wordt uitgebracht, maar als dat wel gebeurt, zal de prijs zeker hoger liggen vanwege belastingen en heffingen.