Vivo Apex 2019, de smartphone uit de toekomst

De Vivo Apex 2019 is een bezel-loze smartphone zonder gaten in het scherm. Het toestel monteert de Snapdragon 855, 12 GB RAM en 512 GB interne opslag

De naam Vivo zal de meesten van u weinig zeggen. Het is een Chinese fabrikant die een paar maanden geleden in Italië is aangekomen met smartphones die waar voor hun geld bieden. Het Chinese bedrijf haalde vorig jaar de voorpagina’s op het Mobile World Congress toen het de Vivo Apex presenteerde, een concepttelefoon met futuristische oplossingen. Het toestel werd echter in een beperkte oplage gemaakt en slechts een paar honderdduizend exemplaren haalden de markt.

Vorig vorig jaar onthulde het Chinese bedrijf de Vivo Apex 2019 tijdens een evenement in China. Dit keer gaat het niet om een concepttelefoon, maar om een ‘real-life’ smartphone die de basis zal vormen van waaruit Vivo de telefoons zal ontwikkelen die dit jaar zullen worden uitgebracht. De Vivo Apex 2019 is een revolutionaire smartphone: de voorkant is randloos (op een zeer kleine onderste bezel na), hij heeft geen inkeping en ook geen gaten in het scherm. Er ontbreekt een frontcamera en Vivo heeft niet onthuld hoe die in de smartphone is geïntegreerd.

Vivo Apex 2019, de functies

Het Chinese bedrijf wilde niet te veel informatie geven over zijn smartphone. We weten wel dat het toestel de Snapdragon 855 aan boord zal hebben, ondersteund door 12GB RAM en 512GB interne opslagruimte. Ook zal er ondersteuning zijn voor het 5G-netwerk. Er is echter nog geen nieuws over de schermgrootte en de achtercamera-eigenschappen (er komen twee camerasensoren).

Vivo heeft voor de Apex 2019 een aantal speciale technologieën gebruikt. Zoals gezegd, is de smartphone schermvullend en heeft hij geen randen aan de voorkant. Er is geen oortelefoon en geen luidspreker: het scherm zendt het geluid uit en wordt een luidspreker. Het Chinese bedrijf heeft ook gekozen voor een dual-layer moederbord waarmee de grootte van de interne componenten kan worden verkleind.

Wanneer komt de Vivo Apex 2019 op de markt

Vivo heeft geen informatie gegeven over wanneer de smartphone op de markt komt, maar verzekerde dat het toestel op grote schaal zal worden geproduceerd. De Vivo Apex 2019 zal in drie verschillende kleuren worden gemaakt: zwart, wit en zilver. De prijs zal naar verwachting boven de 1.000 euro liggen.