Vivo Apex 2020: de smartphone van dromen die niemand kan hebben

De Chinese fabrikant heeft een smartphone onthuld die nooit in de verkoop zal gaan, maar ons helpt te begrijpen hoe de industrie de komende jaren zal evolueren

Het zou worden onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona, maar werd geannuleerd vanwege de noodsituatie met het Coronavirus, dus het was alleen te zien in een online streaming-evenement. Het is de Vivo Apex 2020 en het is de nieuwe concepttelefoon waarmee Vivo vooruitloopt op enkele van de technologieën die we (misschien) op zijn volgende modellen zullen zien. Een beetje zoals Xiaomi’s Mi Mix Alpha, is Vivo’s Apex 2020 geen smartphone die de markt zal halen: het is een demonstratie van spierballen en technologie door het bedrijf BBK Electronics Group (dat ook eigenaar is van de Chinese merken Oppo, OnePlus en Realme) en in het beste geval zien we misschien enkele van de technologieën die in de Apex 2020 zijn ingebouwd op enkele productiemodellen in de toekomst. Maar zeker niet allemaal, want de Apex 2020 heeft een aantal functies die nog niet klaar lijken te zijn voor massaproductie.

Vivo Apex 2020: specs

De Apex 2020 is natuurlijk een vlaggenschip smartphone, een top of the range smartphone, en net als bijna alle top of the range 2020’s is hij gebaseerd op het Qualcomm Snapdragon 865-platform, met native 5G-ondersteuning. Het toestel heeft ook een 6,45-inch extreem gebogen Full HD+-scherm (1.080×2.330 pixels), 12 GB RAM en 256 GB opslagruimte. Hij weegt 169 gram en meet 157x66x8,8 millimeter. En tot zover vraagt u zich misschien af: wat is er zo geweldig aan de Apex 2020? De tot nu toe beschreven kenmerken zijn praktisch dezelfde als die van alle topklasse 2020’s. Het verschil zit hem echter in de camera-afdeling en het opladen.

Vivo Apex 2020: Camera’s

Zowel de camera-afdelingen voor als achter van de Vivo Apex 2020 hebben door gebruikers gedroomde functies. De frontcamera, 16 MP, bevindt zich onder het scherm. Geen inkeping en geen gaatjes: de sensor vangt licht op dat door het scherm valt en een algoritme van kunstmatige intelligentie zuivert het van interferentie van het scherm. De hoofdcamera aan de achterzijde heeft een sensor van 48 MP met een stabilisator van het gimbal-type, die nog efficiënter is dan een gewone optische stabilisator met OIS. Dan is er nog een periscoopzoomlens met vier lensgroepen (twee vaste en twee bewegende), 16 MP en een vergroting van 5x tot 7,5x.

Vivo Apex 2020: batterij en opladen

Een andere functie die elke smartphoneliefhebber de ogen zou doen twinkelen is de draadloze, 60-watt oplaadmogelijkheid van de Vivo Apex 2020. Tegenwoordig zijn er laders met een vergelijkbaar of zelfs hoger vermogen, maar niet draadloos. Vivo beweert dat zo’n lader maximaal twintig minuten nodig heeft om een batterij van 2.000 mAh op te laden. Maar het zegt niet welke batterij de Apex 2020 gebruikt.