Microsoft Flight Simulator, fans zijn in voor een traktatie: wat kun je vliegen

Microsoft Flight Simulator gaat door een periode van beroering terwijl de titel zich voorbereidt om te arriveren op Xbox Series X|S en PS5, met een groot aantal nieuwe functies.

Microsoft Flight Simulator is, volgens veel fans, de beste simulator ooit gemaakt. Of je nu van de wereld van de luchtvaart houdt of niet, en of je nu wel of niet aan het roer van een lijnvliegtuig wilt staan, Microsofts Flight Simulator biedt het ultieme in vluchtsimulatie-realisme.

Simulatie die volgend jaar zal worden vergezeld door helikopters, waardoor je nog beter in staat zult zijn om het luchtruim te kiezen in je favoriete voertuig. Het zet dus het werk van uitbreiding en verbetering voort waarvan het voorwerp Microsoft Flight Simulator is, dat in de draai van weinig tijd – in verhouding tot zijn uitgang, bijna veertig jaar geleden! – Over een week komt de titel uit op Microsofts nieuwste generatie consoles, de Xbox Series X|S, en op dezelfde dag – 27 juni – krijgt het een reeks prestatieverbeteringen, en daarna komt het ook naar de PlayStation 5, hoewel het HDR en 120fps zal missen, allemaal functies waar Microsoft-gebruikers op de Xbox van zullen profiteren.

Nieuwe functies en komst naar Xbox

De ontwikkelaars van Asobo Studio hebben de enthousiaste gemeenschap verteld wat er in het verschiet ligt voor Microsoft Flight Simulator. Ze hebben het schema van verbeteringen en nieuwe functies die tussen nu en september komen bevestigd en aangekondigd welke nieuwe functies eind 2022 hun debuut zullen maken.

En terwijl de uitbreiding naar nieuwe platforms zoals de Xbox Series X|S nog maar een kwestie van dagen is, komt in de komende weken, op 24 augustus om precies te zijn, de update die bekend staat als World Update 6, die nieuwe locaties in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk met zich meebrengt.

De meest gestemde (en binnenkort verkrijgbare)

Maar zoals aan het begin al werd gezegd, komt de belangrijkste nieuwe functie in de loop van volgend jaar en is de introductie van helikopters onder de voertuigen waarmee gevlogen kan worden. Het ontwikkelingsteam heeft een afbeelding gedeeld met een lijst van de populairste nieuwe features in de community, waarbij helikopters op de eerste plaats staan.

“Helikopters zijn een must” staat op de eerste plaats met meer dan 1.Alle drie zullen gebeuren, waarbij de introductie van helikopters als “gepland” is aangemerkt met een release in 2022. Dat is begrijpelijk, want het is moeilijk voorspellingen te doen als de ontwikkeling nog niet is begonnen. Daartegenover staan de overige twee nieuwe functies, die beide in ontwikkeling zijn en tegen het einde van het jaar moeten uitkomen voor replay management en tussen 2021 en 2022 voor meervoudige schermen.

Er is een vierde verzoek dat de duizend “handopstekers” heeft gehaald, en ook dit zal gebeuren: de invoering van ondersteuning voor DirectX 12 is al in ontwikkeling en zal er tegen het einde van het jaar zijn. Het is waarschijnlijk, en zelfs wenselijk, dat Asobo en Microsoft hun fans tegen het einde van het jaar opnieuw zullen updaten, om preciezere releasetijdstippen te kunnen geven voor de resterende functies.