Windows 10, wat is de nieuwe Microsoft Search-functie

Microsoft Search is een nieuwe functie die eind 2020 komt: het zal gebruikers helpen om documenten en bronnen op het web gemakkelijker te vinden

Microsoft’s werk aan zijn besturingssysteem is niet alleen gericht op het oplossen van bugs die door nieuwe updates zijn ontstaan, maar ook op het verbeteren van bestaande functies en het maken van nieuwe tools. Microsoft Search valt in de laatste categorie: het is een functie die in 2018 is aangekondigd en die waarschijnlijk tegen het einde van het jaar het daglicht zal zien. Het bedrijf uit Redmond heeft het zelf aangekondigd: aanvankelijk zou het vorig jaar met de Windows 10 1903-update komen (mei 2019), maar uiteindelijk werd het uitgesteld tot een latere datum.

Nu heeft Microsoft de kalender bijgewerkt door een nieuwe datum voor de officiƫle release vast te stellen: september 2020. Maar Microsoft Search komt hoogstwaarschijnlijk met Windows 2H20, de tweede kernupdate van het jaar die gepland staat voor november. Waar is Microsoft Search voor? En hoe werkt het? Het is een nieuw instrument waarmee u zowel lokaal als op het web naar een document kunt zoeken. Het is speciaal ontworpen voor bedrijven en moet worden opgenomen in Microsoft 365 en het leven van werknemers gemakkelijker maken.

Wat is Microsoft Search en hoe werkt het

Voor iedereen die een van de vele apps van Microsoft gebruikt, zou u al bekend moeten zijn met de nieuwe zoekfunctie. In feite is het al aanwezig op OneDrive, SharePoint en Outloo, maar het mist nog de grote sprong: de release op Windows 10.

Microsoft Search heeft grote doelen: het veranderen van de “zoek”-functie die momenteel op het besturingssysteem aanwezig is. De tool heeft een potentieel om ontdekt te worden: het maakt het mogelijk om tegelijkertijd zowel lokaal (op de PC) als online te zoeken.

Het is gemakkelijk te zien dat de functie vooral gericht is op een zakelijk publiek: dankzij de gegevens van alle lokaal aangesloten computers kan Microsoft Search in een paar seconden een gedetailleerd antwoord geven op elk type zoekopdracht, waarbij interne documenten, bronnen op het web en elk type bestand dat nuttig is om de gebruiker te helpen, worden getoond.

Wanneer komt Microsoft Search

In de door het bedrijf uit Redmond gepubliceerde roadmap staat dat de nieuwe functie er in september aankomt, maar dat deze hoogstwaarschijnlijk wordt samengevoegd in de tweede core-update die in november 2020 wordt verwacht.