Op zoek naar een alternatief voor Photoshop? Hier zijn de beste

Het door Adobe ontwikkelde fotobewerkingsprogramma lijkt de concurrentie te hebben verslagen, hoewel er geen tekort is aan alternatieven

Iedereen heeft minstens één keer in zijn leven een foto moeten retoucheren en is op zoek geweest naar het beste programma om die vervelende rode ogen van de foto te verwijderen. In dergelijke gevallen is de beste software die je kunt gebruiken Photoshop.

Het programma dat Adobe in de loop der jaren heeft ontwikkeld, is erin geslaagd zijn marktaandeel te consolideren en de service die het biedt voortdurend te verbeteren: nieuwe gereedschappen, een nieuwe gebruikersinterface, nieuwe updates om het stabieler te maken. Maar het enige grote probleem van Photoshop is de prijs: om een officiële licentie voor het programma te kopen, moet je heel wat geld uitgeven of je abonneren op Adobe Creative Cloud, de dienst waarmee je de hele Adobe-suite kunt gebruiken zonder ze te hoeven kopen. Als u niet veel geld wilt uitgeven, vooral als u geen professional bent en het fotobewerkingsprogramma slechts sporadisch gebruikt, zijn er veel alternatieven voor Photoshop, zowel gratis als betaald, maar tegen veel lagere kosten dan het door Adobe ontwikkelde programma.

(Overgenomen van Adobe Creative Cloud)

De aangeboden gereedschappen zijn niet te vergelijken met die van Photoshop, maar voor beginners zijn ze meer dan voldoende. Bovendien zijn gratis programma’s zoals GIMP geen partij voor gevestigde software zoals Adobe. Op het web zijn tientallen en tientallen alternatieven voor Photoshop te vinden, elk met zijn eigen kenmerken en functionaliteiten. Om ze te ontdekken, blader je gewoon door de fotogalerij.

.