Waarom Samsung de naam van de Galaxy Z Flip 2 heeft veranderd

Het Koreaanse bedrijf vreest dat het publiek de naam van zijn volgende opvouwbare smartphone niet correct zal interpreteren: beter om hem te veranderen.

Galaxy Z Flip 2, of liever nee: Galaxy Z Flip 3. Dat is de eigenaardige beslissing die Samsung heeft genomen voor zijn opvouwbare smartphone, die in juli moet debuteren, waardoor het vakje gewijd aan versie nummer 2 van het horizontaal opvouwbare model effectief leeg is. Wat zijn de echte redenen achter de beslissing?

Velen stellen zich nu vragen over de beweegredenen achter de bizarre houding van het Zuid-Koreaanse bedrijf, dat de komende maanden druk bezig zal zijn met de lancering van twee volledig bijgewerkte versies van zijn twee modellen met de bijzondere vormfactor die de norm heeft gezet. Of het nu gaat om de opvouwbare variant of om die met twee secties die op hun verticale as sluiten, de aandacht is bijzonder groot, zowel bij deskundigen als bij liefhebbers, want de concurrentie met de concurrenten in de sector zou dit jaar wel eens heel hard kunnen worden.

Galaxy Z Flip 2 of 3?

Hoewel het gevoel dat dit slechts een marketingbeslissing is vrij sterk is, heeft de website LetsGoDigital enkele bronnen gemeld die de naamsverandering als een echte noodzaak zouden zien, om twijfels en verwarring bij de consument te voorkomen. De keuze voor de naam Galaxy Z Flip 3 is naar verluidt vooral ingegeven door de perceptie van het toestel.

Met de gelijktijdige release van het Galaxy Z Fold 3-model zou het gebruik van het getal “2” bij de consument de twijfel kunnen wekken dat hij oog in oog staat met een oud model, dat verouderd is vergeleken met het andere model dat wordt gekenmerkt door het getal “3”. Daarom heeft Samsung ervoor gekozen om het gaspedaal in te drukken, zoals het in het verleden ook heeft gedaan.

In feite deed Samsung in 2016 al een soortgelijke zet. Destijds was het de Galaxy Note-serie die een generatiesprong in naam onderging, waarbij hij van de 5-serie overging naar de 7-serie zonder ooit daadwerkelijk het nummer 6 te passeren om niet achterop te raken bij de Galaxy S7-serie, die in datzelfde jaar in productie was.

Galaxy Z Flip 2, previews van technische specificaties

Op dit moment zijn er nog weinig technische specificaties beschikbaar over de opvouwbare Samsung. Volgens de eerste previews die op het web zijn verzameld, zou de Galaxy Z Flip 3, in tegenstelling tot zijn broer Z Fold 3, moeten kunnen rekenen op een groter scherm, zowel wat betreft het interne als het externe display.

We wachten ook op bevestiging van de restyling van het fotografische compartiment waarover de afgelopen weken geruchten zijn verschenen, namelijk drie camera’s, één meer dan het paar dat aanwezig was op de opvouwbare modellen die vorig jaar op de markt werden gebracht.

Ondanks deze welkome updates voor de opvouwbare Galaxy, blijft de aandacht gericht op zijn Galaxy Z Fold 3 zusje. Het is echter niet het toestel zelf dat de aandacht trekt, maar de mogelijke integratie van de S Pen in het toestel, de eerste die gebruik maakt van de stylus van het Zuid-Koreaanse bedrijf. De nieuwe functie zou echter bepaalde aspecten van de smartphone kunnen benadelen, dus we zullen moeten wachten op nieuwe onthullingen om ons een vollediger beeld te geven om de keuze van Samsung te beoordelen.