Sky wordt telefoonoperator voor het vaste netwerk: hier zijn de aanbiedingen

Op 16 juni presenteert Sky zijn nieuwe telefoonoperator voor het vaste netwerk: hier zijn de aanbiedingen en tarieven die bij de lancering beschikbaar zijn

Er is in de maanden voorafgaand aan Covid-19 al veel over gezegd en nu lijkt het zover: Sky is klaar om zijn debuut te maken in de wereld van de vaste telefonie. Zoals de krant La Repubblica heeft gemeld, organiseert de satellietzender een evenement met grote gasten voor 16 juni, de dag waarop de geboorte van de nieuwe telefoonoperator voor het vaste netwerk officieel moet worden gemaakt.

Sky zal steunen op het Open Fiber netwerk, zoals aangekondigd door Maximo Ibarra, de nieuwe CEO van Sky in Italië, die bij het bedrijf is aangekomen met het doel het een nieuw tijdperk binnen te loodsen waarin het woord diversificatie de centrale spil van de economische strategie zal zijn. Deze maanden van sluiting en pandemie zijn door Sky gebruikt om het debuut zo goed mogelijk voor te bereiden, zowel vanuit commercieel als vanuit communicatief oogpunt: de nieuwe reclamecampagne is klaar, evenals speciaal op de klanten afgestemde aanbiedingen. De tarieven en het gemak van het hebben van het satellietabonnement plus het telefoonabonnement zal een van de belangrijkste punten zijn waarop Sky zich zal concentreren.

Sky, nieuwe operator voor de vaste telefoonlijn thuis

De datum van het debuut staat vast: 16 juni. Sky is van plan een nieuwe aanbieder van vaste telefonie te worden in Italië, een markt die de afgelopen jaren nieuwe spelers heeft zien opkomen en die altijd zeer concurrerend is gebleken. Sky heeft besloten de sector te betreden na hetzelfde te hebben gedaan in andere landen waar zij aanwezig is. Bovendien zet de nieuwe eigenaar (Comcast) sterk in op de convergentie van televisie en telefonie, en wil hij Italië tot een van de sterke punten maken van zijn nieuwe economische strategie die voor Sky is ontworpen.

Sky’s telefoonlijnaanbiedingen: de tarieven

Op 16 juni zal Sky, naast de onthulling van de naam van de nieuwe telefoonmaatschappij en de dekking die bij de start wordt aangeboden, ook de aanbiedingen presenteren die voor de Italiaanse markt zijn ontworpen. En ook hier zal convergentie het parool zijn. Voor degenen die al een abonnement op satelliettelevisie hebben, zullen speciale kortingen worden gereserveerd, waardoor zij geld kunnen besparen op beide abonnementen. Het is nog te vroeg om over cijfers te spreken, maar degenen die de strategie van Sky hebben gezien, kunnen er zeker van zijn dat de tarieven en prijzen zeer betaalbaar zullen zijn.

Voor haar debuut op de telefoniemarkt heeft Sky zwaar geïnvesteerd om een uitstekende netwerkkwaliteit te garanderen. Zoals gezegd zal de nieuwe operator steunen op het door Open Fiber aangelegde netwerk, dat momenteel een groot deel van de belangrijkste Italiaanse steden dekt en in de komende maanden ook de meest afgelegen gebieden zou moeten bereiken. Om de kwaliteit van het signaal te verbeteren, heeft Sky meer dan 200 miljoen euro geïnvesteerd: het doel is een constante snelheid te hebben, vooral voor wie het internet gebruikt om tv-signalen te ontvangen en spelletjes te spelen.