Draadloos ‘glasvezel’ wordt werkelijkheid

Snel internet, ook in gebieden die niet door glasvezel worden bereikt? Met 4.5G en Fixed Wireless is dat nu mogelijk.

Voor wie buiten de grote steden woont, vooral in bergachtige gebieden of gebieden die waarschijnlijk niet door glasvezelnetwerken kunnen worden bereikt, is de betekenis van de digitale kloof duidelijk: toegang tot snel internet is moeilijk, zo niet onmogelijk, en breedband is een droom. Tenzij men de hand in eigen boezem steekt en, waar mogelijk, kiest voor duurdere oplossingen zoals point-to-point internet.

In Italië is, deels vanwege de fysieke conformatie van het grondgebied, de kwestie van de digitale kloof (die tegenwoordig volgens Europese parameters wordt geïdentificeerd als degenen die onder de 20Mbit/s surfen) nog steeds zeer actueel en hebben oplossingen en programma’s om deze kloof te overbruggen in de loop der tijd verschillende stappen voorwaarts mogelijk gemaakt. De belangrijkste is echter die van de laatste twee jaar, tussen 2016 en 2017, die een naam heeft: “Fixed Wireless Access”, mogelijk dankzij de evolutie van de LTE-technologie, ook al omdat hij bijna geen infrastructurele impact heeft. Laten we eens nader bekijken waar dit allemaal over gaat.

Het begint allemaal met 4G en LTE Iedereen met een gsm-contract heeft wel eens (en steeds vaker) gehoord over 4G en LTE. Het onderwerp is altijd surfen op het internet, en wanneer dit in verband wordt gebracht met het datagebruik van smartphones, komen de drie mysterieuze letters steeds weer naar boven. Het acroniem LTE staat voor “Long Term Evolution” en is op het eerste gezicht helemaal niet verklarend. Maar achter LTE staat de vierde generatie mobiele telefonie, ook bekend als 4G, die synoniem is geworden met ultrasnel internet in smartphonetarieven en mobiel dataverkeer in het algemeen. Met moderne LTE-netwerken is het mogelijk om 100, 150 of zelfs 500 Mbit/seconde te halen. Ter vergelijking: de snelheid van LTE komt overeen met zes keer de snelheid van een reeds uitstekende ADSL-thuisverbinding en is vergelijkbaar met die van glasvezel! Dus waarom niet profiteren van deze draadloze mogelijkheden en snel surfen zowel thuis als onderweg mogelijk maken?

4,5G en 5G zijn er al De evolutie gaat door, zoals blijkt uit de 4,5G en 5G die er al zijn, en de doelstelling van 1000 MBit/s datasnelheid is niet ver weg meer. Intussen beginnen zowel virtuele exploitanten als de grote vaste-lijnexploitanten belangstelling te tonen voor oplossingen die, door gebruik te maken van steeds technologisch geavanceerdere netwerken, breedband en ultrabreedband via draadloze verbindingen naar gebieden brengen die niet door fysieke infrastructuren worden bereikt. En de meest actieve en snelste bewegers op dit gebied zijn nooit de traditionele exploitanten. Het wachtwoord voor het nieuwe jaar? De vrijheid om altijd, overal en met iedereen te communiceren op een gemakkelijke en snelle manier. Daarom heeft Tiscali besloten een niet te missen aanbod voor te stellen dat het concept van vrijheid ten volle benut: de eerste draadloze dienst met de prestaties van glasvezel in twee versies, het klassieke jaarabonnement en de herlaadbare versie. Met Tiscali 4G+ Unlimited Rechargeable, het nieuwe aanbod voor draadloos internet, kunt u tot 100 megabyte surfen en wordt het alleen geactiveerd als u het nodig hebt.

Surfen ja, maar zonder verspilling

De gegevens zijn duidelijk: Italianen surfen steeds vaker, maar ze doen dat rekening houdend met hun eigen behoeften. Wie een tweede huis heeft, wie zelfs op vakantie niet zonder een efficiënte dataverbinding wil en wie geen vaste lijn wil, is altijd op zoek geweest naar een ideale oplossing die gemakkelijk te activeren en betaalbaar is. Met dit nieuwe aanbod krijgt iedereen eindelijk de kans om een oplaadbare draadloze lijn te hebben die naar behoefte aan en uit kan worden gezet. Het aanbod van Tiscali garandeert een betrouwbare en snelle dataverbinding tegen een lage kostprijs. Dit is de vrijheid die het telecommunicatiebedrijf promoot: de mogelijkheid om thuis over internet te beschikken zonder een vaste lijn nodig te hebben, met dezelfde snelheid als glasvezel, zonder contractuele verplichtingen, te activeren en te deactiveren wanneer men wil. Tiscali’s 4G+ Unlimited Ricaricabile wordt gelanceerd voor €99 met een interne modem voor 24 weken en €149 met een externe modem. Hij is beschikbaar voor particulieren en BTW-plichtigen en omvat ook een Wi-Fi-modem. Klanten kunnen kiezen uit 4 verschillende herlaadbeurten (van € 4 voor 3 dagen tot € 80 voor 12 weken), geschikt voor mensen die een efficiënte, flexibele en betaalbare breedbandverbinding willen

Gesponsord door Tiscali