Huawei Mate 50 komt erg laat

De Huawei Mate 50 komt mogelijk te laat om een gewilde smartphone te worden op de internationale markt, niet in de laatste plaats omdat hij waarschijnlijk zonder 5G zal zijn zoals de Huawei P50.

Dat Huawei nog steeds moeite heeft om zijn elektronische toestellen te produceren, door het Amerikaanse verbod en de chipcrisis, weet iedereen inmiddels. Het is dan ook geen wonder dat overal berichten opduiken over vertragingen bij het op de markt brengen van de nieuwe smartphones van de Chinese reus.

De laatste, afkomstig van een Chinese leaker die actief is op de sociale netwerksite Weibo, laat weinig hoop voor fans van het merk die wachten op de lancering van de Huawei Mate 50, de volgende vertegenwoordiger van de roemrijke Mate-serie en opvolger van de huidige Huawei Mate 40 die eind oktober 2020 werd gelanceerd en die, om eerlijk te zijn, nog steeds een smartphone is die in staat is om op de markt te concurreren dankzij een uitstekend 6,7-inch scherm en een achterste cameramodule die in 2021 misschien nog steeds ongeslagen is. De Mate 50 zal, geheel volgens de traditie van Huawei, afgeleid zijn van de P50 die eind juli in China werd gelanceerd en die helaas nog niet in Italië te zien is. Maar wanneer zal de Huawei Mate 50 aankomen?

Huawei Mate 50 komt volgend jaar

Ja, volgens deze leaker komt de Huawei Mate 50 pas in 2022. Maar niet in januari, we hebben het over het tweede kwartaal en dat is april-juni 2022.

Hoe geloofwaardig deze in het Westen onbekende leaker is, is moeilijk te bepalen. Er is echter geen gebrek aan redenen om aan te nemen dat er een kern van waarheid in zit: Huawei heeft al lang moeite om niet alleen chips maar ook andere componenten voor zijn toestellen te vinden, en is nu bezig met het “ontkoppelen” van zijn toeleveringsketen.

Huawei Mate 50 met Snapdragon-chips?

Huawei zal zich desondanks mogelijk toch tot Qualcomm moeten wenden om de SoC’s voor de Mate 50 te leveren. Dit is al gebeurd met de P50, waarvan een versie wordt geproduceerd met Snapdragon 888, maar die is “gesteriliseerd” voor 5G.

Eiets soortgelijks zou ook kunnen gebeuren, en zal ook vrijwel zeker gebeuren, met de Mate 50, aangezien het twistpunt tussen de VS en Huawei nog steeds de technologie is om verbinding te maken met 5G-netwerken.

De vraag is op dit moment echter heel eenvoudig: wie zal er medio 2022 in hemelsnaam bereid zijn om buiten China een smartphone van meer dan duizend euro te kopen zonder 5G?