MSSP-programma van SentinelOne en Infinigate

SentinelOne, de beveiligingsfabrikant, en Infinigate, de distributeur, lanceren een gezamenlijk partnerprogramma voor managed security service providers (MSSP’s). Het doel van het programma is om resellers te helpen de MSP-markt te betreden.

Verkoper van cyberbeveiligingsoplossingen SentinelOne zegt dat het de laatste tijd een sterke groei heeft doorgemaakt. Dit is grotendeels te danken aan de betrokkenheid van zijn distributiepartners. Een van de belangrijkste distributeurs is Infinigate, met wie de fabrikant sinds begin 2020 samenwerkt. De twee bedrijven hebben samen een partnerprogramma gepland voor Managed Security Service Providers (MSSP’s).

In maart van dit jaar had Robert Scicolone, Managing Director bij Infinigate, al een voorproefje gegeven van het programma. Nu is het officieel van start gegaan.

Het doel van het programma is om geïnteresseerde partners te helpen MSSP’s te worden. Op die manier willen alle partijen groeien en nieuwe kansen op de markt creëren. Daartoe bieden de ondernemingen zowel productpakketten als technische ondersteuning aan. Nieuwkomers in de MSSP-branche krijgen een eerste advies, dat wordt aangevuld met training voor management en verkoop. Deze richten zich op het aanleren van de basisprincipes van berekeningen, servicebeschrijvingen en contractarchitecturen.

“Nog voordat we het programma lanceerden, konden we de duidelijke marktvraag in de richting van managed services waarnemen”, zegt Sascha Odenthal, Sales Director MSP & Cloud bij Infinigate Duitsland. “We hebben het programma in nauwe samenwerking met SentinelOne juist voor dit gebied ontwikkeld om partners in staat te stellen gemakkelijk de MSSP-markt te betreden. Onze specialisten, waaronder SOC-analisten, bieden uitgebreide ondersteuning en kunnen individuele aanbevelingen doen voor maatregelen om het platform optimaal te benutten.”