SentinelOne gaat samenwerking aan met Infinigate

In het kader van zijn verkoopexpansie tekent de beveiligingsfabrikant SentinelOne nog een distributeur: De in München gevestigde VAD Infinigate verkoopt de software van de specialist voor endpoint protection nu ook in Duitsland en Zwitserland.

De beveiligingsleverancier SentinelOne zit op een expansiekoers. In de EMEA-regio verdubbelt de specialist op het gebied van endpoint protection het aantal verkoopmedewerkers. In dit land heeft het Californische bedrijf Infinigate als andere distributeur gekozen. In het kader van het partnerschap zal de beveiligingsspecialist uit Haar bij München de software van SentinelOne in Duitsland en Zwitserland distribueren. De fabrikant werkt sinds 2016 samen met distributeur Exclusive Networks in Europa.

Door de samenwerking met Infinigate brengt het bedrijf “specifiek IT-beveiligingsexpertise en bijbehorende projectervaring aan boord”, benadrukt Roland Stritt, Senior Director of Channel EMEA bij SentinelOne. De provider noemt zijn aanpak Next Generation Endpoint Protection. Het concept is gebaseerd op de grondige observatie van systeemprocessen en gedragspatronen, die worden geanalyseerd met behulp van machine learning-methoden.

Realtime detectie

“Met SentinelOne sluiten we ons aan bij een van de meest innovatieve fabrikanten voor cyberbeveiliging in Duitsland en Zwitserland,” benadrukt Andreas Bechtold, Managing Director bij Infinigate Duitsland. Naast realtime detectie van malware en aanvallen, biedt het bedrijf een end-to-end workflow om deze bedreigingen te isoleren en te analyseren. “Dit resulteert in de mogelijkheid om aanvalspatronen op te sporen en reeds geïnfecteerde of beschadigde systemen te herstellen.”