Acmeo wordt Infinigate MSP & Cloud

De beveiligingsdistributeur Infinigate integreert de in 2018 overgenomen VAD Acmeo volledig. Het bedrijf uit Hannover opereert nu als de MSP & Cloud business unit van Infinigate’s Duitse dochter.

Het merk Acmeo is verleden tijd. Bijna drie jaar nadat de Infinigate Group het in Hannover gevestigde VAD kocht, integreert de Zwitserse veiligheidsdistributeur het bedrijf vanaf begin deze maand volledig in zijn Duitse nationale onderneming. Het vormt nu een essentieel onderdeel van de business unit MSP & Cloud. De business unit wordt geleid door Sascha Odenthal, die sinds medio 2019 verantwoordelijk is voor de MSP-business van Infinigate Duitsland. In april van dit jaar nam de manager, die sindsdien de titel Sales Director MSP & Cloud voert, ook de verkoopleiding bij Acmeo op zich.

Het bedrijf in Hannover werd voorheen als interim-manager geleid door Richard Huth, Executive Vice President Compliance & Integration bij de Infinigate Group. Hij nam de rol over in november 2020 toen Henning Meyer, oprichter en lange tijd hoofd van Acmeo, toetrad tot het management van de groep als Senior Vice President MSP & Cloud. Sinds deze verandering van positie is een nauwere integratie van de VAD, die tot dan toe grotendeels onafhankelijk had gehandeld, in de moedermaatschappij duidelijk geworden. Na de volledige integratie van Acmeo zal Huth vanaf deze maand verantwoordelijk zijn voor de MSP-business in de DACH-regio.

Uitbreiding personeel

Daarmee voegt Infinigate blijkbaar nog een hiërarchisch niveau toe tussen de holding en de Duitse organisatie. Dit komt omdat Odenthal, als hoofd van de Duitse MSP eenheid, technisch rapporteert aan Huth. Het vroegere hoofdkantoor van Acmeo blijft, evenals een ander kantoor in Essen. In München, het hoofdkantoor van Infinigate Duitsland, is er sinds 2019 ook een toegewijd MSP-team. Het personeel op de locaties zal verder worden uitgebreid in overeenstemming met de zakelijke ontwikkeling. Volgens de distributeur is de groei in het MSP-segment sinds april, dus in de eerste vijf maanden van het huidige fiscale jaar, 29 procent.

Meyer had Acmeo sinds 2007 opgebouwd als distributeur voor MSP-gebaseerde cloudoplossingen, aanvankelijk als een speciale unit van zijn toenmalige systeemhuis MR Systeme in Höxter. In 2009 richtte hij samen met Isabelle von Künßberg een zelfstandige onderneming voor deze activiteit op in Hannover. Sindsdien hebben ze samen het bedrijf beheerd, dat ze in oktober 2018 verkochten aan Infinigate.