Avnet en Virtual Iron maken virtualisatie betaalbaar voor MKB-budgetten

Met Virtual Iron in zijn portfolio geeft distributeur Avnet Partner Solutions een verdere impuls aan de virtualisatiemarkt. Avnet zal niet alleen het volledige gamma software-oplossingen voor de Amerikaanse specialist voor server- en desktopvirtualisatie verdelen in Duitsland, België en Italië, maar zal ook eigen competence centers opzetten. De Virtual Iron-oplossingen moeten vooral punten scoren bij zakenpartners met gunstigere prijzen en open standaarden.

De distributieovereenkomst tussen value-added distributeur Avnet en virtualisatiespecialist Virtual Iron moet systeemhuizen toegang verschaffen tot een brede klantenbasis. “Met Virtual Iron zijn we er trots op dat we virtualisatieoplossingen kunnen aanbieden tegen een vijfde van de licentiekosten van de vergelijkbare concurrent, zonder dat we daarvoor functionaliteit hoeven op te offeren. Virtualisatie wordt betaalbaar, wat zowel eindklanten als onze business partners ten goede komt,” legt Avnet Partner Solutions Sales Director Volker Schlenker uit.

De producten van Virtual Iron zijn gebaseerd op standaarden die worden ondersteund door AMD, Intel, IBM en HP en bieden oplossingen variërend van desktopvirtualisatie tot datacenters met hoog beschikbare servervirtualisatieoplossingen op X86-machines. Management consoles voor beheer en controle van de virtuele infrastructuur zijn inbegrepen in de Virtual Iron producten. Bovendien kunnen de beveiliging en beschikbaarheid van virtuele infrastructuren worden gewaarborgd met Open View en Tivoli oplossingen, evenals met partnerproducten van Avnet.

Avnet Competence Centres ondersteunen verkooppartners

Voor de nieuwste bedrijfstak zet Avnet een speciaal verkoopteam en bijbehorende Virtual Iron Competence Centres op in Duitsland, België en Italië. Volker Schlenker, hoofd Solution Sales, zal verantwoordelijk zijn voor het opzetten en beheren van het centrum in Duitsland. Hij werkt sinds eind 2006 bij Avnet Partner Solutions en brengt vele jaren ervaring mee in de verkoop van optimalisatieoplossingen voor IT-infrastructuren.

“Volgens IDC groeit de markt voor virtualisatieoplossingen momenteel jaarlijks met 60 procent. Door de monopolisering van de markt zijn servervirtualisatielicenties echter duurder dan de onderliggende serverhardware,” zegt Schlenker. Met de virtualisatie-oplossingen van Virtual Iron is het nu mogelijk om vergelijkbare oplossingen tegen veel lagere prijzen aan te bieden.

“Avnet is goed gepositioneerd in Europa en heeft veel expertise op het gebied van servervirtualisatie en het beheer van virtuele infrastructuur,” zegt Jeff Melvin, Executive Vice President Worldwide Sales & Field Operations bij Virtual Iron, in een toelichting op de deal. “Samen kunnen we alle voordelen van servervirtualisatie naar de Europese markt brengen”, voegt Melvin toe.