Thomas Klein is verantwoordelijk voor de componenten business bij Tech Data

Bij Tech Data neemt Thomas Klein de leiding over van de Global Computing Components (GCC) unit in de DACH regio. De ervaren manager, die vele jaren in de componentenbusiness heeft gewerkt, is afkomstig van Avnet Integrated.

De distributeur Tech Data heeft zijn componentenactiviteiten gebundeld in de eenheid Global Computing Components (GCC). Nu neemt Thomas Klein de leiding over van de business unit in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH). Als Director GCC volgt hij Andreas Roth op, die afgelopen oktober als Director Sales Central Europe overstapte naar componentenspecialist Avnet Integrated.

Klein was laatstelijk ook werkzaam bij Avnet Integrated, waar hij als Vice President verantwoordelijk was voor Customer Management & Business Development op EMEA-niveau. De manager kwam in 2013 bij de distributiegroep toen Avnet zijn concurrent MSC Technologies overnam. Klein werkte daar als Managing Director Sales. De elektrotechnicus, die al meer dan 30 jaar in de IT-industrie werkt, heeft ook functies bekleed bij MSC Gleichmann en NEC Electronics.

“Met Thomas Klein halen we de expert in huis met wie we de geplande groei in ons GCC-gebied kunnen realiseren,” aldus Michael Dressen, Regional Managing Director bij Tech Data DACH, over de benoeming

.