Prometric-testcentrum van Avnet opent zijn deuren

Avnet Technology Solutions heeft in zijn vestiging in Stuttgart een eigen Prometric-testcentrum opgezet. Hier kunnen systeemhuizen hun kennis van hard- en software van Netapp, IBM en HP op de proef stellen en uitbreiden.

Wie bij de eindklant punten wil scoren met specialistische kennis in plaats van prijsdumping, heeft betere kaarten als hij die knowhow ook kan documenteren – idealiter met een internationaal erkend certificaat. Systeemhuizen die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, kunnen nu gebruik maken van het Prometric-testcentrum van Avnet Technology Solutions, dat de distributeur onlangs heeft opgezet in zijn nieuwe vestiging in Leinfelden Echterdingen bij Stuttgart.

Hier kunnen verschillende examens voor internationaal erkende IT-tests en -certificeringen worden afgelegd, zoals de NetApp-eindtoets ASAP (Acrredited Storage Architect Program) of de hardware- en softwarecertificeringen van IBM. In de IBM-omgeving worden ook alle certificeringen voor de hardwarelijnen System p, System x, System i, Blades en Storage, alsmede voor de softwareproducten aangeboden. Bovendien kunnen systeemhuizen hier trainingen en certificeringen afronden die nodig zijn voor de status als nieuwe IBM-partner.

De HP certificeringen zijn voornamelijk gericht op ASP en APP Enterprise Solutions, maar alle andere HP prometests kunnen ook worden afgelegd.

“Via ons brede aanbod van tests en certificeringen kunnen onze partners belangrijke expertise opdoen en hun kansen in de concurrentiestrijd vergroten,” aldus Avnet-directeur Gerhard Hundt over het nieuwste aanbod van de distributeur in de opleidingssector.