Roman Rudolf wordt nieuwe Duitsland-baas bij Avnet

Al meer dan een jaar was Avnet op zoek naar een opvolger voor de huidige Duitsland-baas Gerhard Hundt, die met pensioen gaat bij het bedrijf. Nu is er een interne oplossing gevonden in Roman Rudolf.

Avnet Technology Solutions heeft vandaag Roman Rudolf benoemd tot Managing Director van Avnet Technology Solutions Duitsland. Op 1 juli – de start van het nieuwe Avnet boekjaar – zal hij het roer overnemen van de value added distributeur. Rudolf is dus verantwoordelijk voor de uitvoering van de strategische koers en moet de groei van de distributieactiviteiten, de operationele uitmuntendheid en de ontwikkeling van het menselijk potentieel in Duitsland verder aansturen.

“Avnet Technology Solutions zal blijven investeren in nieuwe technologieën en uitbreiden naar geografische markten,” voegt Rudolf toe. “Mijn doel is om verkoopkansen voor onze resellerpartners in nieuwe markten mogelijk te maken, oplossingen te ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften van klanten in deze markten en segmenten, en hen uitstekende diensten te verlenen.”

Het bedrijf is al ongeveer een jaar op zoek naar een opvolger voor de huidige Avnet CEO Gerhard Hundt, die in februari vorig jaar aankondigde de functie te willen neerleggen. Hij kondigde toen ook aan dat hij aan boord zou blijven tot een nieuw hoofd van Duitsland was gevonden. Hundt zal echter daarna bij het bedrijf blijven en op parttime basis diverse EMEA-projecten voor Avnet uitvoeren.

Carrière

Roman Rudolf werkt al meer dan twaalf jaar bij Avnet. In die periode was hij ook vier jaar lang country manager van Avnet Partner Solutions in Oostenrijk. Meer dan drie jaar geleden verhuisde Rudolf naar het Amerikaanse hoofdkwartier in Phoenix en nam de rol op zich van Directeur Fusies & Overnames voor Avnet wereldwijd. In deze functie werkte hij zeer nauw samen met het corporate team van Avnet en speelde hij een belangrijke rol bij de uitvoering van enkele van de grootste overnames in de geschiedenis van het bedrijf.

“In de loop van zijn carrière bij Avnet heeft Roman Rudolf het bedrijf vanuit verschillende invalshoeken kunnen bekijken en heeft hij ervaring opgedaan met verkoop en marketing, bedrijfsontwikkeling en fusies en overnames”, aldus Graeme Watt, president Avnet Technology Solutions EMEA. “Samen met zijn vorige rol als Country Manager bij Avnet in Oostenrijk, zal deze ervaring hem helpen om nieuwe groeigebieden te creëren voor Avnet Technology Solutions Germany en haar channel partners.”

Roman Rudolf zal zijn functie als Managing Director van Avnet Technology Solutions Germany opnemen bij de start van het nieuwe boekjaar op 1 juli 2011. Gerhard Hundt zal zijn huidige rol als actief directeur neerleggen.