Fabian von Kuenheim verlaat Avnet

De value added distributeur Avnet neemt afscheid van Fabian von Kuenheim. De lange tijd CEO en co-partner van distributeur Magirus, dat Avnet vorig jaar overnam, verlaat het bedrijf.

Avnet Technology Solutions kondigt de pensionering aan van Fabian von Kuenheim, de lange tijd CEO van Magirus, van zijn EMEA-activiteiten. Distributeur met toegevoegde waarde Magirus (VAD) is op 1 oktober 2012 overgenomen door concurrent Avnet. Volgens de verklaring speelde Von Kuenheim de afgelopen zes maanden een leidende rol bij de integratie van Magirus.

Von Kuenheim verlaat het bedrijf om “nieuwe ondernemersuitdagingen” aan te gaan, aldus de verklaring van Avnet. Hij zal gedurende een overgangsperiode als adviseur aan de VAD verbonden blijven. Graeme Watt, President van Avnet Technology Solutions in EMEA, en Rick Hamada, CEO van Avnet, bedankten von Kuenheim uitdrukkelijk voor de samenwerking en de “succesvolle overdracht van de Magirus Group aan onze EMEA-activiteiten”.

De familie von Kuenheim was de grootste afzonderlijke aandeelhouder van Magirus naast de oprichtende Magirus-familie. Eberhard von Kuenheim, lange tijd voorzitter van de raad van bestuur van BMW, had sinds het midden van de jaren tachtig een aandeel in de distributeur. Zijn zoon Fabian trad in 1988 actief toe tot de Magirus-groep en nam bij de oprichting van de AG in 1997 de functie van bestuursvoorzitter over.

Dank aan medewerkers

Bij zijn afscheid bedankt von Kuenheim in het bijzonder de medewerkers die de bedrijfscultuur van Magirus hebben vormgegeven door teamgeest, vindingrijkheid en een gedifferentieerd inzicht in de Europese markt. “Ik ben trots op hoe Magirus zich in het verleden heeft ontwikkeld en op het feit dat er nu een nieuwe en succesvolle fase aanbreekt voor het bedrijf als onderdeel van Avnet.” □